13.4.16

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση επιστρέφει στην ΕΡΤ...

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην ΕΡΤ, παρουσίασαν...
σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριος Κρέτσος, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Άννα Μαυρουδή, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης.

Το πρόγραμμα, που έχει τεθεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαïκή Ένωση, βασίζεται στους άξονες, γνώση-ψυχαγωγία, πολιτισμός και επαγγελματικός προσανατολισμός.

Βασικό χαρακτηριστικό της νέας αυτής προσπάθειας, που θ’ αρχίσει να προβάλλεται από το Νοέμβριο του 2016 στην ΕΡΤ, είναι η αξιοποίηση της δημιουργικότητας των ίδιων των μαθητών. Με τη βοήθεια σκηνοθετών και τεχνικών, μαθητές Λυκείου, θα ετοιμάζουν ολιγόλεπτες ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ, μία φορά την εβδομάδα. Τα θέματα θα περιστρέφονται γύρω από την Ευρώπη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την τεχνολογία, τον αθλητισμό, τη μουσική, την ελληνική Γλώσσα, το περιβάλλον, τον σχολικό εκφοβισμό κ.ά.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: