3.5.15

Η οικονομική θηλιά σφίγγει...

Το Bloomberg βλέπει χάσμα διαφορών ανάμεσα σε Ελλάδα και πιστωτές...

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της, παίρνουν τη μορφή του κατεπείγοντος, καθώς οι...
δύο πλευρές δεν τα βρήκαν μετά από τέσσερις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων.

Ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος και η ατμόσφαιρα βελτιώνεται, οι διαφορές είναι ακόμα σημαντικές σε θέματα φορολογίας, πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων καθώς και στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, αναφέρουν στο Bloomberg, άτομα που γνωρίζουν καλά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Με τις συνομιλίες να γίνονται σε τεντωμένο σχοινί, αξιωματούχοι της ευρωζώνης εμφανίζονται δύσπιστοι ως προς το κατά πόσο θα επιτευχθεί τεχνική συμφωνία μέχρι τις 6 του Μάη, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεδριάσει για να συζητήσει σχετικά με την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Η οικονομική θηλιά σφίγγει γύρω από την Ελλάδα, η οποία οφείλει να καταβάλει περίπου € 200 εκατομμύρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 6 Μαΐου και άλλα € 770 εκατ. στις 12 Μαΐου.

"Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε μια ενδιάμεση συμφωνία το συντομότερο δυνατό για να βγούμε από το αδιέξοδο της κατάστασης", δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το Σάββατο. «Η συνέχιση αυτής της αβεβαιότητας δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: