17.11.14

«Ψηλά το κεφάλι!», το φετινό σύνθημα του Πολυτεχνείου...


Embedded image permalink 

ΦΩΤΟ...
Σε κλίμα αναταραχής η φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών από το πρυτανικό λοκ άουτ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Με σύνθημα «Ψηλά το κεφάλι!», το μεγάλο πανό δεσπόζει στο ...
κεντρικό κτίριο (κτίριο Αβέρωφ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπογράφεται από πλήθος φοιτητικών συλλόγων από διαφορετικά ιδρύματα.
Είναι η απάντηση των φοιτητών στην εφαρμοζόμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας, στη φτωχοποίηση της κοινωνίας, στην καταστολή, μα πιο πολύ στην απαισιοδοξία και στην αδράνεια.
«Θέλουμε να μεταφέρουμε τους αγώνες τού τότε στο σήμερα», λέει στην «Εφ.Συν.» η Μαρία Μανεάδου, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής, και τονίζει ότι το γνωστό σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι επίκαιρο και σήμερα. «Ψωμί, γιατί ο κόσμος πεινάει από τα αντιλαϊκά μέτρα. Παιδεία, γιατί η εκπαίδευση είναι στρατευμένη, εντατικοποιημένη και το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ελευθερία, γιατί αν θεωρούμε ότι υπάρχει ελευθερία όταν τα πανεπιστήμια είναι κλειστά από τα ΜΑΤ, γελιόμαστε οικτρά».

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: