9.5.24

Στο Γαλάτσι η ομιλία Ράμα: Nέα πολιτική αντιπαράθεση...



Στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα σε ομογενείς, μετά την εσωτερική πολιτική αναταραχή που προκάλεσε. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η άδεια δόθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και τον ιδιώτη που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι...

Νωρίτερα, στη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «ιδιωτική» την επίσκεψη Ράμα και σημείωσε πως η κυβέρνηση ενημερώθηκε την Τρίτη. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση ούτε θα απαγορεύσει ούτε θα διευκολύνει οποιαδήποτε συγκέντρωση. «Δεν είναι μία επίσκεψη, θα έλεγα, με διμερή χαρακτηριστικά. Έρχεται, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, για να μιλήσει σε ομοεθνείς του. Έχει δικαίωμα να το κάνει. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι και αυτή είναι μια επιλογή που, στην παρούσα συγκυρία, ενόψει και ευρωεκλογών, μάλλον περιττή μου φαίνεται», πρόσθεσε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης. 

Επίθεση Έντι Ράμα στην αντιπολίτευση 

Ο Έντι Ράμα, απάντησε στις επικρίσεις σημειώνοντας πως «όπως σωστά επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να την επισκέπτονται, να συναντώνται με τους συμπατριώτες τους και να τους επαινούν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα στην οποία διαμένουν αλλά και στην πατρίδα τους».


«Είναι αρκετά περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μετέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση των απόψεων για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ενώ σε άλλους έχει ανατεθεί η διακυβέρνηση από τον λαό. Παρ' όλα αυτά, όπως σωστά επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να την επισκέπτονται, να συναντώνται με τους συμπατριώτες τους και να τους επαινούν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα στην οποία διαμένουν αλλά και στην πατρίδα τους», συμπλήρωσε. 

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή 12 του μηνός δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα ή με συγκεκριμένα αφηγήματα που μπορεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης της Αλβανίας. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε μια μακρά σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας γι' αυτούς και το Όραμά μας Αλβανία 2030. Αυτά είναι όλα για την επίσκεψή μου στη φιλική γειτονική Ελλάδα», σημείωσε ο Ράμα στο X. 

Ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση 

Το σχόλιο Ράμα κατά της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα πυροδότησε νέα πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά ευθέως τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με την αντίδραση του Αλβανού ομολόγου του. «Είναι ο κ. Ράμα ο αυθεντικός ερμηνευτής του κ. Μητσοτάκη;» αναρωτιέται η Κουμουνδούρου. 

«Συμφωνεί ο κ. Πρωθυπουργός με την αντίδραση του Αλβανού ομολόγου του που παρεμβαίνοντας στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, ασκεί κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση με αφορμή τις αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψή του στις 12/5;

Συμφωνεί  ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση του κ. Ράμα που ενώ κατανοεί "πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός", σε ό,τι αφορά στην αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης της Ελλάδας, αυτή (η αντίθεση) κατά τον Αλβανό Πρωθυπουργό "ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό"; Είναι ο κ. Ράμα ο αυθεντικός ερμηνευτής του κ. Μητσοτάκη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.