3.5.24

Aναστάσιμη περιοδεία Κασσελάκη...



Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και το στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν επιτρέπουν πολλές μέρες ξεκούρασης για τον Στέφανο Κασσελάκη. Για την ακρίβεια επιτρέπουν την εξής μία, το Μεγάλο Σάββατο...

Από χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρισκόταν στην Κέρκυρα για να περάσει τις μέρες του Πάσχα, το πρόγραμμά του ωστόσο παραμένει φορτωμένο καθώς σήμερα θα έχει συναντήσεις με φορείς του νησιού, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφτεί τον Ναυτικό Σταθμό. Από εβδομάδα οι περιοδείες αρχίζουν και πάλι καθώς το πρόγραμμά του θα τον φέρει... απέναντι, στην Ηπειρο, όπου και θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται στην Αθήνα προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.


Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου επικαιροποιεί και διαμορφώνει ανάλογα με τις εξελίξεις τον αντιπολιτευτικό της λόγο που αποτελεί αιχμή του δόρατος στον δρόμο προς την κάλπη. Στην κορυφή βρίσκεται το κράτος δικαίου με διάφορες αφορμές στις οποίες μπορεί να πατήσει ώστε να εκφέρει αντιπολιτευτικό λόγο. Μετά τα Τέμπη, στο επίκεντρο βρέθηκαν και πάλι οι νεκροί στο Μάτι λόγω της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έριξε στα μαλακά και με μικρές ποινές εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι. Τα τελευταία 24ωρα εξελίσσεται ένα πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τους ποινικούς κώδικες που ψήφισε ο καθένας εξ αυτών και πάνω σε ποιον νόμο και άρθρο βασίστηκαν οι ποινές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση και τούμπαλιν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε χθες στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο επιχειρώντας να δώσει τέλος στην «προπαγάνδα Μητσοτάκη» για το συγκεκριμένο θέμα. «Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι; Ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καθώς στο βίντεο-παρέμβαση που ανήρτησε στο facebook παρουσιάζει τις δηλώσεις του ποινικολόγου και δικηγόρου οικογένειας θυμάτων στο Μάτι, Βασίλη Καπερνάρου, του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγων Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού.

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος εξηγεί ότι «το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα». Στο ίδιο βίντεο ο Δημήτρης Βερβεσός εξηγεί «πώς η Ν.Δ. άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν».

Δεύτερο μέτωπο είναι αυτό της ακρίβειας η οποία φαίνεται πολύ πιο έντονα λόγω των ημερών. Γι’ αυτό άλλωστε και χθες ο Στέφανος Κασσελάκης πριν αναχωρήσει για την Κέρκυρα επισκέφτηκε τη Βαρβάκειο Αγορά και μίλησε με καταστηματάρχες αλλά και καταναλωτές που ψώνιζαν για το πασχαλινό τραπέζι. Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού ότι η κατάσταση έχει καλυτερεύσει πολύ και ότι η ακρίβεια τουλάχιστον στα βασικά πασχαλινά προϊόντα έχει αναχαιτιστεί, η πραγματικότητα φαίνεται να τον διαψεύδει καθώς το κόστος αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αναμενόταν να αναδειχθεί χθες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τρίτο μέτωπο είναι το ροκάνισμα του αντιπάλου με φόντο τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένους υποψηφίους της Ν.Δ., όπως ο Γιώργος Αυτιάς (για το σύνθημα «Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια»), η Ελεονώρα Μελέτη (για παλαιότερες δηλώσεις της που αφορούσαν τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη), η Βίκυ Φλέσσα (για την απαράδεκτη δήλωσή της σχετικά με τα Τέμπη), ενώ στη λίστα έχουν προστεθεί ο υφυπουργός Υγείας (αρμόδιος για την Ψυχική Υγεία) Δημήτρης Βαρτζόπουλος (για απαράδεκτες και αντιεπιστημονικές δηλώσεις σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας και όχι μόνο), αλλά και ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης για τον ομοφοβικό του λόγο. Προς το παρόν πάντως η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πιάνει, καθώς οι δύο πρώτοι στη λίστα δείχνουν να τα πηγαίνουν πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις που αφορούν τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος.

Δημήτρης Τερζής

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.