24.4.24

Κόλαφος και η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα...



Ακόμη ένα ράπισμα για την κυβέρνηση με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού να καταγράφει σοβαρά περιστατικά καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αστυνομικής βίας και ρατσιστικών διακρίσεων...

Δύσκολο διήμερο για το Μαξίμου, καθώς μετά την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας έρχεται και η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για το 2023 που περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα.

Στην έκθεση καταγράφονται αναφορές για παράνομη χρήση βίας από αστυνομικούς κατά διαδηλωτών, γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη στην Κρήτη, αλλά και τις δολοφονίες των νεαρών Ρομά Κώστα Φραγκούλη και Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Παράλληλα κάνει λόγο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες, με εκτενή αναφορά στο ναυάγιο της Πύλου, αλλά και σε υποθέσεις στοχοποίησης ατόμων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Φυσικά από ακόμη μια έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει η εκτενής αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων με το Predator.

Αναλυτικά η έκθεση-κόλαφος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.