24.4.24

Κακουργηματική ποινική δίωξη στον Κ. Φλώρο για τον ξυλοδαρμό...



 Κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κ. Φλώρου για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Β. Γραμμένου.


Ο Κ. Φλώρος θα οδηγηθεί... στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, καθώς σήμερα το βράδυ ζήτησε και έλαβε σχετική προθεσμία. Μέχρι να απολογηθεί θα κρατείται.

Τo περιστατικό έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Το χρονικό της ντροπής

Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο της συζήτησης για άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η ένταση χτύπησε κόκκινο ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και ακολούθησε διάλογος με χυδαίες εκφράσεις.

Φλώρος: Aυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι.
Φλώρος: Άντε.
Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιό@@@@.
Από την Ελληνική Λύση διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ακούστηκαν αυτές οι εκφράσεις από τον βουλευτή τους, ενώ καταγγέλλουν ότι ο κ. Γραμμένος δέχθηκε χτύπημα στη μύτη και διακομίσθηκε στο γενικό νοσοκομείο αεροπορίας προκειμένου να εξεταστεί για κάταγμα στη μύτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να υποστηρίζει πως δεν χτύπησε τον βουλευτή, αλλά… του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον έριξε κάτω. 

Τι ποινές προβλέπονται

Το ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκεται μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου υπόθεση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά το άγριο επεισόδιο ανάμεσα στους ακροδεξιούς βουλευτές με ξύλο και χυδαίους διαλόγους, υπήρξε αμηχανία, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο νομοθέτης δεν είχε προβλέψει ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η κοινοβουλευτική ποινή που επιβάλλεται σε πρώτο στάδιο στον ανεξάρτητο βουλευτή, εκλεγμένο με τους Σπαρτιάτες, είναι αποκλεισμός του για δεκαπέντε ημέρες.

Στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς, όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Όπως παρατήρησε, ο δαρείς βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.