24.6.22

Τι είπαν Μητσοτάκης – Ντράγκι...


Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ντράγκι ήταν εφ’ όλης της ύλης. Είναι ωστόσο βέβαιο πως μια τέτοια συνάντηση και μάλιστα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, περιλάμβανε πτυχές οι οποίες δεν θα ειπωθούν ποτέ δημόσια. 

Μία από αυτές, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι το αίτημα του Ελληνα πρωθυπουργού προς τον... Ιταλό ομόλογό του για στήριξη της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όσον αφορά την Τουρκία. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου επισήμως σημειώνουν πως δεν πρόκειται στο πλαίσιο μιας συμμαχικής συνέλευσης να σηκώσουν πρώτοι το θέμα «Τουρκία», αλλά παράλληλα η Ελλάδα προετοιμάζεται να απαντήσει σε κάθε πιθανή και απίθανη τουρκική πρόκληση.

Πέρασε, πάντως, στα ψιλά πως η συνάντηση έγινε στη σκιά μιας κυβερνητικής κρίσης στην Ιταλία, καθώς ο ΥΠΕΞ της χώρας Λουίτζι ντι Μάιο αποχώρησε από τα Πέντε Αστέρια του Κόντε, καταγγέλλοντάς τα για λαϊκισμό. 

Προσώρας ο Ιταλός ΥΠΕΞ εξακολουθεί να στηρίζει τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε, αλλά η κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι δεδομένη, έχοντας και μια κρίσιμη παράμετρο: 
ο Ντι Μάιο ως ΥΠΕΞ είναι αυτός που χειρίζεται τα ενεργειακά θέματα και για αυτόν τον λόγο είχε ταξιδέψει σε Αλγερία και Λιβύη...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.