24.6.22

Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ...


Τη στρατηγική τους εν όψει των πρόωρων εκλογών που περιμένουν το φθινόπωρο χαράζουν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες του βάζουν κάτω όλα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους και χτίζουν την τακτική τους. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη προς «τους προοδευτικούς Αριστερούς και το... προοδευτικό Κέντρο» που απηύθυνε στην Κω.

Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να φέρουν σε πρώτο πλάνο το κοντράστ που υπάρχει με τη Ν.Δ.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι μεγάλη ζημιά ως προς τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο κόμμα έχει κάνει το δίλημμα της επόμενης μέρας. Ένα δίλημμα που βάζουν συνεχώς στο τραπέζι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή έχει καλλιεργηθεί και από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα η εντύπωση πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα το οποίο θα κληθεί να δώσει λύση κυβερνησιμότητας και σταθερότητας την επόμενη μέρα.

Παράλληλα οι πολίτες εκφράζουν δυσπιστία και λόγω της διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2012. Κάτι που ακόμα και σήμερα έχει πολιτικό βάρος και ο κόσμος δεν το έχει ξεχάσει, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπήρχαν τότε.

Η δυσπιστία εκφράζεται κυρίως από το εκλογικό σώμα που τοποθετεί τον εαυτό του στα Αριστερά, αλλά δεν θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Στη Χαριλάου Τρικούπη για να ξεπεράσουν το «ψευτοδίλημμα» απαντάνε πως ο ιστορικός, πολιτικός, κοινωνικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης στη χώρα, είναι το ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, θυμίζουν ότι αυτός ήταν που διάλεξε τον Πάνο Καμμένο για συγκυβερνήτη.

Στόχος, αποχή και Αριστερά

Έχει σημαντικό πολιτικό ενδιαφέρον ότι στο ΠΑΣΟΚ εντοπίζουν πως υπάρχει πολύς «αριστερός κόσμος» στην αποχή. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν στη Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχει κόσμος που αυτοχαρακτηρίζεται ως «αριστερός», «προοδευτικός», αλλά βρίσκεται στην αποχή, γιατί «δεν καλύπτεται από καμία πολιτική παράταξη». Αυτόν τον κόσμο θέλουν να προσεγγίσουν. Είναι ένας κόσμος προοδευτικός, που όμως δεν τον καλύπτει κανένα κόμμα στην παρούσα φάση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζει πολύ καλά πως για να πειστούν αυτοί οι πολίτες να ρίξουν την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ θέλει σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες να απαντούν πραγματικά στα προβλήματα της καθημερινότητας. Προτάσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν οι πάντες όλο το επόμενο διάστημα...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.