6.4.17

Η Pepsi απέσυρε τη νέα της διαφήμιση μετά την κατακραυγή...


Η Pepsi απέσυρε το νέο αμφιλεγόμενο διαφημιστικό σποτ της, μετά τη...
δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε.

Στο επίμαχο σποτ το μοντέλο Κένταλ Τζένερ φωτογραφίζεται όταν την προσοχή της τραβά ένα πλήθος χίπστερ διαδηλωτών που πραγματοποιεί πορεία, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: «Ελάτε στη συζήτηση», «Ειρήνη» και «Αγάπη». Όταν προσκαλείται από έναν διαδηλωτή, το μοντέλο βγάζει την ξανθιά περούκα και το ασημί φόρεμα και ενώνεται με το πλήθος, από το οποίο διαχωρίζεται για να πλησιάσει έναν αστυνομικό, προσφέροντάς του ένα κουτάκι Pepsi. Εκείνος το δέχεται, πίνει μια γουλιά και το πλήθος επευφημεί.

Η εικόνα θυμίζει έντονα την εικόνα της Λέσια Εβανς, τα μαύρης νοσηλεύτριας που είχε σταθεί μπροστά σε αστυνομικούς ατάραχη, σε διαδήλωση στις 10 Ιουλίου στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας, μετά τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς . Η φωτογραφία αυτή, υπενθυμίζεται, ότι είχε γίνει σύμβολο του κινήματος «Black Lives Matter».

Το σποτ ξεσήκωσε τους χρήστες του διαδικτύου που έκαναν λόγο για ευτελισμό των αγώνων των Αφροαμερικανών κατά της αστυνομικής βίας.

Μάλιστα η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Μπερνίς υπήρξε ιδιαίτερα καυστική γράφοντας στο Twitter: Μακάρι ο πατέρας μου να ήξερε για τη δύναμη της Pepsi.

Η διαφήμιση, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους Millennials, αλλά μετά από την έντονη κριτική που δέχτηκε, με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι την αποσύρει.

«Η Pepsi προσπάθησε να προβάλει ένα μήνυμα παγκόσμιας ενότητας, ειρήνης και κατανόησης. Είναι σαφές ότι χάσαμε το νόημα και ζητάμε συγγνώμη. Δεν είχαμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης του περιεχομένου και ανάσχεσης της περαιτέρω διάδοσής της. Και φυσικά ζητάμε συγγνώμη που φέραμε σε δύσκολη θέση την Κένταλ Τζένερ», ανέφερε στην ανακοίνωση της...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.