8.6.16

Τρεις νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες...

Νέα έκρηξη στην Τουρκία έξω από αστυνομικό τμήμα - Δύο νεκροί και 20 τραυματίες (φωτό)
...από τη νέα επίθεση στην Τουρκία...

3 νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός της νέας έκρηξης που σημειώθηκε στην Τουρκία έξω από αστυνομικό τμήμα...
στην επαρχία Μάρντιν.

Η ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την είσοδο της έδρας της αστυνομίας στην πόλη Μίντγιατ της επαρχίας Μάρντιν και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, όπως μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή που αποδίδει την επίθεση στους κούρδους αντάρτες.

Πυκνός καπνός αναδύεται από το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας που υπέστη σημαντικές ζημιές όπως και τα παρακείμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Η νέα έκρηξη έρχεται μία μέρα μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο την αστυνομία σε ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί.

Το σημείο της επίθεσης αποτελεί περιοχή των Κούρδων και συνήθως εκεί ο κυβερνητικός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις ενάντια στο PKK.

Πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.