18.11.23

Πέντε χώρες ζητούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη...Τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός έχει κλιμακώσει τις φονικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τους Παλαιστίνιους αμάχους να βρίσκονται σε απόγνωση, χτυπημένοι ταυτόχρονα από την πείνα και τις ασθένειες, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δηλώνει πως έλαβε αίτημα από πέντε χώρες για να ερευνήσει την κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη...


Ο εισαγγελέας Καρίμ Καν ανέφερε πως το αίτημα υπέβαλαν η Νότια Αφρική, το Μπαγκλαντές, η Βολιβία, οι Κομόρες και το Τζιμπουτί. Σημειώνεται ότι το ΔΠΔ διεξάγει ήδη μια έρευνα σχετικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.

Όλα αυτά ενώ αξιωματούχοι της Χαμάς, στον πιο πρόσφατο τραγικό απολογισμό, αναφέρουν ότι περισσότεροι από 12.000 Παλαιστίνιοι -μεταξύ των οποίων 5.000 παιδιά- έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφοριών αναφέρει επίσης ότι περισσότεροι από 3.570 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων 1.800 παιδιά- αγνοούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: