1.6.23

«Μπετόν αρμέ» η στοχοποίηση...


Σε πλήρη εξέλιξη το οργανωμένο σχέδιο από τον μηχανισμό Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να σπείρει τον τρόμο σε μερίδα των ψηφοφόρων με... αιχμή τη φορολογία.

Η διαστρέβλωση των θέσεων της αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., ξεπερνάει τα όρια με τον Άκη Σκέρτσο να αναδεικνύεται σε «πρώτο βιολί» της προπαγάνδας και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης να αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη «βρόμικη δουλειά».

Ο στόχος ξεκάθαρος, να τρομοκρατηθεί το κεντρώο ακροατήριο και οι μικρομεσαίοι προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Σε αυτή τη γραμμή πορεύεται και σήμερα η «γαλάζια» παράταξη με τίτλους, διαρροές και δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά μέσα που είναι σχεδόν καρμπόν και κάνουν λόγο για «αυτογκόλ» και «αστοχίες» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ..

Παράλληλα,  επιχειρούν να επιβάλουν στον δημόσιο λόγο ότι η μοναδική πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει είναι εκείνη της Νέας Δημοκρατίας, το οικονομικό πρόγραμμα της οποίας… δεν αμφισβητείται. Το είπε ο Μητσοτάκης, τέλος. Την ίδια στιγμή, χθες στο ραδιόφωνο του Real, τα δισεκατομμύρια έπεφταν βροχή με τον Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. κοστολογείται στα 8,5 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν μερικές ημέρες ο Θεόδωρος Σκυλακάκης το κοστολογούσε στα 5,5, δισ. ευρώ, δηλαδή 22 δισ. σε βάθος τετραετίας. 

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας «εξανίσταται» τις τελευταίες ημέρες για συγκεκριμένα θέματα της οικονομίας που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αφορούν στην φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και σε περιπτώσεις, όπου η αισχροκέρδεια έχει πιάσει ταβάνι.

Το bullying σε Τσαπανίδου και τα ψέματα για Παραστατίδη

Η διαστρέβλωση χτύπησε «κόκκινο» και χθες με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα όσα συνέβησαν στο πλατό του ΣΚΑΪ με Άκη Σκέρτσο και δημοσιογράφους να επιτίθενται σε αγαστή συνεργασία κατά της Πόπης Τσαπανίδου. 

Κατά τη συζήτηση για το πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι τα ποσά για τη χρηματοδότηση των άμεσων κοινωνικών παρεμβάσεων θα προέλθουν από την φορολόγηση των υπερεσόδων μεγάλων εταιρειών, θέμα που έχει αναδείξει το κόμμα αναλυτικά εδώ και μήνες.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε ένα ποσό 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μίλησε για φυγή επιχειρήσεων, φυγή επενδύσεων και ανεργία, ενώ οι δύο παρουσιαστές, με τη σειρά τους ενστερνίστηκαν πλήρως τις αιτιάσεις Σκέρτσου. Οι τρεις τους, μάλιστα, έβγαλαν στο τέλος το δικό τους συμπέρασμα σχεδόν αδιαφορώντας για τις απαντήσεις που έδωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Πόπη Τσαπανίδου να σημειώνει ότι «το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια» και συμπληρώνοντας πως «σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη».

Η γαλάζια μονταζιέρα, όμως φρόντισε να αναδείξει ψευδώς και ορισμένες δηλώσεις που έκανε σε σχέση με τους άμεσους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Στέφανος Παραστατίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN έκανε μια αναλυτική τοποθέτηση για τους άμεσους και έμμεσους φόρους, ενώ προς το τέλος της παρέμβασής του ρωτήθηκε εάν το κόμμα του θα κρατήσει ή θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, απαντώντας ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα κρατηθεί. Οι δηλώσεις του, ωστόσο, έπαιξαν σε φιλοκυβερνητικά μέσω ως... απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Τι δηλώσεις Παραστατίδη, μάλιστα, επικαλέστηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη.

Για τον λόγο αυτό το κόμμα αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση σημειώνοντας με νόημα «πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης. Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους, όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά».

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η οργισμένη απάντηση από τον ίδιο τον Στ. Παραστατίδη ο οποίος κάνει λόγο για μονταζιέρα και προσπάθεια από τη Ν.Δ. να δημιουργήσει πολιτική ζούγκλα στον δημόσιο διάλογο.

Το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης επανήλθε στο ζήτημα ξεκαθαρίζοντας ότι «επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Νέας Δημοκρατίας».

Την οικονομική απάτη Μητσοτάκη ανέδειξε ο Δραγασάκης

Από τη στιγμή που στα μέσα ενημέρωσης δεν αμφισβητείται η οικονομική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, το έργο αυτό ανέλαβε να πράξει με στοιχεία ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. αυξάνει τη φορολογική επιβάρυνση κρατώντας τους ίδιους συντελεστές. Υπογραμμίζει πως «πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν πέρυσι τα φορολογικά έσοδα, και φέτος, μόνο το πρώτο τετράμηνο μπήκαν στα δημόσια ταμεία 1,5 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα είχαν προϋπολογιστεί».

Σημειώνει με νόημα πως φορολογική επιβάρυνση είναι να στοιχίζει τώρα το καλάθι του νοικοκυριού π.χ. 100 από 50 ευρώ που στοίχιζε πριν από τον πληθωρισμό. Όπως εξηγεί, «όταν υπάρχει πληθωρισμός δεν χρειάζεται να αυξήσεις τους συντελεστές για να αυξήσεις τα φορολογικά έσοδα. Αρκεί να μη τους μειώσεις».

Θυμίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει πει επανειλημμένως πως η επιδοματική πολιτική είναι προσωρινή, ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι «ο επίλογος είναι ότι τα επιδόματα θα κοπούν, αλλά οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές θα μείνουν. Και αυτός είναι ο σκληρός πυρήνας του ταξικού σχεδίου του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους –που αποτελούν το 60% των φορολογικών εσόδων– τονίζει πως η Ν.Δ. παίρνει π.χ. 100 ευρώ από τους πολλούς και από αυτά κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, δίνοντας ένα μικρό μέρος για τους υπόλοιπους, ώστε να μη φαίνεται τόσο προκλητικό. «Έτσι λοιπόν ο κ. Σκέρτσος θα μπορεί να λέει δύο ψέματα σε συσκευασία ενός: "Το πρόγραμμά μας δεν έχει κανέναν νέο φόρο. Αντίθετα προβλέπει φοροελαφρύνσεις για όλους, πλούσιους και φτωχούς"»...

Χρήστος Καλλιμάνης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: