5.6.23

Πόσο κοστίζει μια βουτιά στην Αττική;...


Στιγμές χαλάρωσης στις παραλίες της Αττικής αναζητούν οι Αθηναίοι, με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Πόσο κοστίζουν, όμως, οι βουτιές στις οργανωμένες πλαζ γύρω από την Αθήνα; Τι θα... κληθούν να πληρώσουν οι λουόμενοι για μία ξαπλώστρα και έναν καφέ;

Στην οργανωμένη παραλία του Αλίμου η είσοδος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανέρχεται στα 6 ευρώ ενώ η ξαπλώστρα κοστίζει 2 ευρώ. Το κόστος για τη βουτιά στη θάλασσα ανεβαίνει στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και η ελεύθερη είσοδος είναι προνόμιο των δημοτών ενώ το μειωμένο εισιτήριο για την ξαπλώστρα κοστίζει 3 ευρώ. Το κόστος για μία οικογένεια, μάλιστα, μπορεί να εκτοξευθεί καθώς, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην παραλία θα επισκεφθεί το μπαρ για κάποιο σνακ ή χυμό.

Στην πλαζ της Βουλιαγμένης η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ το άτομο και το μειωμένο εισιτήριο στα 5 ευρώ ενώ ελεύθερη είναι η είσοδος για παιδιά έως 5 ετών και ΑμΕΑ. Το κόστος για τις ξαπλώστρες τις καθημερινές είναι 20 – 30 € ενώ το Σαββατοκύριακο κυμαίνεται 20 – 30 ευρώ, αναλόγως και τη θέση που θέλει κάποιος να διαλέξει στην παραλία. 

Αναλόγως με το εάν οι λουόμενοι επιθυμούν να βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα, λίγο πιο πίσω, αλλά και το Σαββατοκύριακο, η τιμή ανεβαίνει στα 30 με 40 ευρώ. Όσοι θελήσουν να πιουν έναν καφέ θα κληθούν να πληρώσουν 4 ευρώ, έναν χυμό ανάμεικτο στα 6,5 ευρώ και ένα κλαμπ σάντουιτς στα 15 ευρώ.

Στο Καβούρι, που επίσης αποτελεί δημοφιλή προορισμό για μπάνιο εντός της Αττικής, το κόστος για το σετ ξαπλώστρας φτάνει τα 14 ευρώ ενώ η τιμή για μια μπάλα παγωτό κοστίζει 3 ευρώ και η γρανίτα 4 ευρώ...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: