1.6.23

Ο Χριστοδουλάκης βγήκε… μπροστά για τα μερίσματα...


Θέση για τις συζητήσεις περί μερισμάτων και της φορολογίας που θα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ πήρε ο «ενορχηστρωτής» του προγράμματος, πρώην Υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Ο πρώην Υπουργός και υπεύθυνος του InSocial του ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε ραδιοφωνική του... συνέντευξη: «Το επίπεδο του 5% είναι απελπιστικά χαμηλό και κρύβει μια στοχευμένη πολιτική υπέρ των επιχειρήσεων και των μερισματούχων – και μάλιστα των μεγάλων μερισματούχων – διότι η δική μας η πρόταση είναι να γίνει μια κλιμακωτή φορολόγηση σε επίπεδα τα οποία είναι εύλογα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. 

Μην ξεχνάτε ότι τον Ιανουάριο – πριν από 5 μήνες δηλαδή – είχε έρθει ο ΟΟΣΑ και συνέστησε με αυστηρότητα στην ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τη φορολογία μερισμάτων έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα και να της μείνει δημοσιονομικός χώρος για να ελαφρύνει τη φορολογία της μεσαίας τάξης. Έχουμε το χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας μερισμάτων μετά τη Βουλγαρία, τη Λετονία και την Εσθονία. Σε όλες τις άλλες χώρες είναι πάρα πολύ υψηλά».

Σχολιάζοντας την κριτική, που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό του πρόγραμμα αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι το συγκρίνουν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε: «Αυτή η κριτική είναι εξαιρετικά κακόβουλη, διότι η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν  μονομερής και επιβαρυντική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τελικά δεν υπηρέτησε καθόλου την ανάπτυξη. Εμείς έχουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση.  

Κάθε κόμμα κάπου εστιάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εστιάσει στην υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και είδαμε τα αποτελέσματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην υπερφορολόγηση των φτωχών νοικοκυριών, έτσι ώστε να απομυζήσει πόρους από εκεί μέσω του ΦΠΑ και να φτιάξει τα διάφορα εκλογικά επιδόματα τα οποία θέλει».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Χριστοδουλάκης θα έχει και άλλες εμφανίσεις όσο βαδίζουμε προς τις… εκλογές...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: