9.6.23

«Φύλλο και φτερό» το πρόγραμμα της Ν.Δ....


Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ έχει μπει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά και τη σύγκρουση για τη φορολογία, τους έμμεσους φόρους και τα μερίσματα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, βλέποντας τις κινήσεις της Πειραιώς, ακολουθούν ακριβώς την ίδια τακτική και καθημερινά απαντούν στην κριτική του Άκη Σκέρτσου και στην επίθεση που δέχεται και από άλλους «γαλάζιους» το κόμμα. Σκοπός δεν... είναι άλλος από το να φανεί πως πλέον «η δημοκρατική παράταξη είναι η κύρια δύναμη αντιπολίτευσης».

Την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να «χτυπήσει» το ΠΑΣΟΚ μέσω της οικονομίας «και των fake news» για τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος παρατηρούν στη Χαριλάου Τρικούπη και δείχνουν έτοιμοι να απαντήσουν. Από τη μία η ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή για τις θέσεις της «γαλάζιας» παράταξης για τη φορολογία του 2019, από την άλλη το συνεχές μέτωπο όλων των στελεχών απέναντι στον Άκη Σκέρτσο και την επίθεση που κάνει στο ΠΑΣΟΚ.

Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη και το μπρα ντε φερ με τον Μητσοτάκη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν όρο και υπό καμία συνθήκη με τη Ν.Δ., μετατοπίζοντας στην ουσία τη στρατηγική του από το «όχι σε Μητσοτάκη πρωθυπουργό». «Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε σε συνέντευξή του (Open).

Σε αυτό το πλαίσιο στο ΠΑΣΟΚ ξεδιπλώνουν μέρα με τη μέρα και τη στρατηγική τους σε ό,τι έχει να κάνει με τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες δεν πρέπει να ψηφίσουν τη «γαλάζια» παράταξη. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έβαλε μπροστά τη συνταγματική αναθεώρηση και τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας. «Πιο πιθανό είναι με τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής να μπορεί να κάνει συνταγματική αναθεώρηση χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και αυτό πρέπει να μη συμβεί» είπε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο Ανδρουλάκης κάνει προσωπικές αναφορές – επιθέσεις στον Μητσοτάκη και τα «συμφέροντα που εκπροσωπεί». «Δεν υπερασπίζομαι τα συμφέροντα 2.000 – 3.000 οικογενειών στην Ελλάδα, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά θέλω ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για να λύσουμε το δημογραφικό, να φτιάξουμε δίκαιη και ανθεκτική ανάπτυξη» είναι το μήνυμά του.

Όσον αφορά την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν έτοιμοι σε μία τέτοια προοπτική, θυμίζοντας την πρότασή τους για «εξέταση» από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή...

Ρενάτο Λέκκα

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: