9.6.23

Αντιμέτωπος με επτά κατηγορίες ο Τραμπ...


Απαγγέλθηκαν και επισήμως στον Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, όπως τονίζεται από αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης αλλά και το BBC.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες ανάμεσα στις... οποίες είναι και η μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση απόρρητων στοιχείων.

Αυτή είναι η δεύτερη δίωξη κατά του Τραμπ και πρώτη στην ιστορία κατά πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Έστω κι έτσι πάντως, ο 76χρονος μεγιστάνας θα έχει κανονικά το δικαίωμα να διεκδικήσει το χρίσμα της προεδρίας συμμετέχοντας στις αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με όσα τονίζουν νομικοί εκπρόσωποί του.

«Μπορεί να κατηγορηθεί περισσότερες από μία φορές, αυτό όμως δεν θα του απαγορέψει το δικαίωμα να διεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου», επιβεβαιώνει και ο Ντέιβιντ Σούπερ, καθηγητής Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν.

Θυμίζουμε, δε, ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πρώτος σε δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και άρα ο επικρατέστερος να αντιμετωπίσει τον Τζο Μπάιντεν.

Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ επιμένει ότι είναι αθώος και γνωστοποιεί ότι κλήθηκε να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι της Φλόριντα το απόγευμα της Τρίτης, όπου θα ακούσει και τις εις βάρος του κατηγορίες.

«Δεν πίστευα ότι μπορεί ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο σε έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τη χώρα που βρίσκεται σε σοβαρή και ταχεία παρακμή, αλλά που θα την ξανακάνουμε μεγάλη».

Όπως, τέλος, εξήγησε ο δικηγόρος του Τραμπ Τζιμ Τράστι, μιλώντας στο CNN, ο εντολές του έχει λάνει έγγραφο κλήσης με όλες τις λεπτομέρειες το οποίο περιλαμβάνει κατηγορίες για συνωμοσία, ψευδείς δηλώσεις, παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και παράνομη διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων βάσει του νόμου περί κατασκοπείας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα...

intronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: