8.6.23

Η απειλή Μητσοτάκη για εκλογές τον Αύγουστο...


...και η αντίδραση της… Παναγίας της Τήνου...

Σαν απειλή ακούγεται η φράση του Μητσοτάκη για εκλογές τον Αύγουστο αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου. Βέβαια δεν ξέρω πόσο συμφέρει αυτό να λέγεται, διότι υπάρχει ένας κόσμος οποίος μπορεί να αντιδράσει είτε στην κάλπη είτε να... μην πάει, αν χρειαστούν τρίτες εκλογές.

-Το δίλημμα του Μητσοτάκη «αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο» έχει μια καταφανή σκοπιμότητα, που την καταλαβαίνουν και μικρά παιδιά: ψάχνει τρόπο να ασφαλίσει όλες τις πιθανές διαρροές προς κάθε κατεύθυνση.

-Μία σοβαρή είναι αυτή δεξιά της Νέας Δημοκρατίας – γι’ αυτό άλλωστε ο ίδιος και κεντρικά στελέχη ξεχύθηκαν εκεί που η Νίκη και ο Βελόπουλος είχαν καλή επίδοση τον Μάιο.

– Ο στόχος του μάλιστα δεν είναι μόνο να περιορίσει τη Νίκη, αλλά και να της κόψει εντελώς την είσοδο στη Βουλή. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι το είδος της Άκρας Δεξιάς που εκπροσωπεί η Νίκη, αν μπει στη Βουλή, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο μπελά.

– Αντίθετα, εάν μπει π.χ. η Πλεύση Ελευθερίας, θα κάνει μια μικρή ζημιά στον στόχο της αυτοδυναμίας, αλλά ίσως και να βολεύει τη Ν.Δ. αφού θα υπάρχει ένα μόνιμο αγκάθι στα πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν στη Ν.Δ.

-Για να κλείσει όμως όλες τις πιθανότητες διαρροής, η Ν.Δ. πρέπει να μην αφήσει περιθώριο στο ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω ψήφους που είχαν φύγει προς τον Μητσοτάκη τον Μάιο. Γι’ αυτό βλέπουμε τώρα – και θα δούμε με μεγαλύτερη ένταση τις επόμενες μέρες – ότι πολλές φορές ο Μητσοτάκης θα επιτίθεται περισσότερο στον Ανδρουλάκη, που είναι πιο κοντά στη γειτονιά του, παρά στον Τσίπρα.

– Το παράδοξο είναι ότι αυτό μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. Αν κάποιος κόσμος που κατάγεται από την Κεντροαριστερά εκτιμήσει ότι βασικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι το ΠΑΣΟΚ, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο ο Ανδρουλάκης να ενισχυθεί όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιδιώκει, αλλά και από ψήφους που θα επιστρέψουν από τη Ν.Δ.

– Πάντως στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο κόσμος είναι αποφασισμένος να δώσει την αυτοδυναμία και να τελειώσουν όλα στις 25 Ιουνίου. Θα δούμε. Ούτε τρεις εβδομάδες δεν μείνανε.

Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, αλλά όποιος επιχειρήσει τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει ούτε την ευλογία της Παναγίας της Τήνου...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: