8.6.23

Στοιχειώνουν τη ΝΔ...


Με μία «χιονοστιβάδα» κοινωνικών θεμάτων που μπορούν να κοστίσουν στην ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς την... ώρα που έχει πάρει φωτιά η συζήτηση για την φορολογία, μείζονα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών εισέρχονται ορμητικά στο προεκλογικό σκηνικό.

Μέσα σε δύο 24ωρα, για παράδειγμα, κατέστη σαφές ότι το πουλόβερ της δημόσιας υγείας «ξηλώνεται» -και, μάλιστα, με έναν τρόπο που ουδόλως ταιριάζει με τις αυτονόητες απαιτήσεις του έτους 2023 για ένα ευρωπαϊκό κράτος: μία 63χρονη ξεψύχησε στην καρότσα ενός αγροτικού φορτηγού, την ώρα που διακομιζόταν στο νοσοκομείο της Κω ελλείψει ασθενοφόρου. Μερικές ώρες αργότερα, γινόταν γνωστό πως μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη έχασε τη ζωή της -όπως και το έτοιμο να γεννηθεί βρέφος που κουβαλούσε στην κοιλιά της- επειδή περίμενε 5 ώρες (!) να φτάσει το ασθενοφόρο.

Στριμωγμένος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε κατευθείαν εισηγήσεις να παρέμβει επί του θέματος, ώστε να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα, αλλά και την «ανατριχίλα» που έχουν προκαλέσει στο κοινωνικό σώμα τα δύο απανωτά περιστατικά. Έτσι, από την Θάσο αναγνώρισε χθες ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και δεσμεύθηκε να κάνει την δεύτερη τετραετία όσα δεν έγιναν την πρώτη -ή, ακριβέστερα, όσα «ξεχαρβαλώθηκαν» τα περασμένα τέσσερα χρόνια.

Η οργή των μικρομεσαίων

Βεβαίως, πέραν των στοιχείων που δείχνουν ότι το ΕΚΑΒ στην Αθήνα διέθετε ως λειτουργικά σχεδόν διπλάσια ασθενοφόρα επί ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα βρίσκονται στον στόλο αυτή τη στιγμή, η ΝΔ γενικώς έχει έρθει αντιμέτωπη με την κατάρρευση του ΕΣΥ: οι καταγγελίες των υγειονομικών για την επιβάρυνση των νοσοκομείων διαδέχονται η  μία την άλλη, ενώ πλέον η καθημερινότητα στις εφημερίες στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα έχει καταστεί αβίωτη.

Πέραν αυτών, η ΝΔ βλέπει να δοκιμάζεται και η σχέση της με ένα προνομιακό εκλογικό της ακροατήριο: τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι ενδεικτικό ότι χθες, δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, τα «Νέα» και η «Καθημερινή» έφεραν στο φως όλους τους λόγους για τους οποίους έχουν καταρρεύσει οι νέες ρυθμίσεις των 72 και των 120 δόσεων, καθώς ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε αποδεικνύεται ότι «πετάει» εκτός σχεδόν 8 στους 10 υπερχρεωμένους οφειλέτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να μπουν σε τροχιά κανονικότητας.

Όλα τούτα προφανώς και αγγίζουν την ΝΔ, αφού υπήρξε το κυβερνών κόμμα έως πριν 4 εβδομάδες και, ως εκ τούτου, τώρα έρχεται αντιμέτωπη με τις ευθύνες της. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τα σχετικά κοινωνικά προβλήματα έχουν φτάσει με τη μορφή δημοσκοπικών «καμπανακίων» στην ΝΔ από τα τελευταία focus groups, που δείχνουν ότι τα θέματα των τελευταίων ημερών μπορούν να κοστίσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: