9.6.23

Αναπροσαρμογές ενόψει β΄ κάλπης...


Η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται από τη Χαριλάου Τρικούπη στη βάση ότι το «βαρύ χαρτί» του ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως ...επικεφαλής, όμως, μιας συνεκτικής ομάδας στελεχών, που δείχνει ότι το κόμμα δεν είναι μόνον ο αρχηγός και μετά το χάος, ότι υπάρχει βάθος. Ομάδα μεν, όμως με τον επικεφαλής να τραβάει μπροστά. Ετσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο πρωταγωνιστής στο νέο σποτ του κόμματος, το οποίο θα προβληθεί από την προσεχή εβδομάδα. Θα είναι, όμως, στην αγκαλιά του κόσμου, των πολιτών, χέρια θα απλώνονται, άνθρωποι θα αγκαλιάζονται, το κινηματικό του ΠΑΣΟΚ αναβιώνει και το μήνυμα του επικεφαλής είναι ότι «μεγαλώνουμε, αγωνιζόμαστε για εσάς».

Ο προσανατολισμός
Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ο κ. Ανδρουλάκης έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του έναντι των δύο βασικών πολιτικών αντιπάλων του. «Πριν από τις πρώτες εκλογές το στοίχημα ήταν να καταδειχθεί ότι μπορεί στα ίσα να αντιπαρατεθεί με τους δύο κεντρικούς μονομάχους. Τώρα, ο προσανατολισμός είναι να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη», αναφέρει στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της Χαριλάου Τρικούπη.

Ετσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται σταθερά με άξονα την ανάδειξη ελλείμματος αξιοπιστίας από την πλευρά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι έχουν πει και τι έχουν κάνει. Σε γραμμή, δηλαδή, προγραμματικής αντιπαράθεσης πάνω σε ζητήματα όπως η φορολογία, η υγεία, το κόστος ζωής, η στέγη, η εκπαίδευση. «Είναι θέματα που θεωρεί ο ίδιος ότι αποτελούν προνομιακό πεδίο για το ΠΑΣΟΚ, γιατί ως κυβέρνηση εισήγαγε τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε αυτούς τους τομείς και ο πρόεδρος έρχεται τώρα να υπενθυμίσει ότι έχουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα και αξιόπιστες απαντήσεις σε όσα ταλανίζουν τους πολίτες», αναφέρει συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη.

«Σηκώνει το γάντι»
Στο πλαίσιο της στρατηγικής το κύριο μέτωπο να είναι απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, επιλέγεται η άμεση απάντηση σε όλες τις επιθέσεις που γίνονται προς το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά της Ν.Δ. Οπως, για παράδειγμα, τον χαρακτηρισμό «Τσίπρας με γραβάτα» που αποδόθηκε στον κ. Ανδρουλάκη. «Ο πρόεδρος υπενθυμίζει απλώς ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε σοβαρή και λογική στάση στα μεγάλα ζητήματα, όπως τα εθνικά θέματα, οι αμυντικές συμφωνίες της χώρας, η προσπάθεια να κλείσει ο δρόμος για τη Χ.Α. Καμιά σχέση με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζεται.

Η εστίαση στο μέτωπο με τη Ν.Δ. έχει να κάνει προφανώς με την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδείξει προς τους ψηφοφόρους ότι αυτός είναι ο βασικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνει το μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι διαφορές είναι υπαρκτές, μεγάλες και δεδομένες. Αλλά δεν θα αναλωθούμε σε αντιπαραγωγική κοκορομαχία. Ο πρόεδρος δεν θα αφήσει αναπάντητες τυχόν προκλήσεις από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά επιδιώκει να σταθεί απέναντί του και ως το νέο πρόσωπο με νέο πολιτικό ήθος», λέει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ...

Δώρα Αντωνίου

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: