5.6.23

Το Μαξίμου γέμισε και δεν χωράει άλλους...


Αξιοπρόσεκτη έως και… αξιοπερίεργη δραστηριότητα παρουσιάζει η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον δικαστικό Ιωάννη Σαρμά. Και εξηγούμαι: Οι καθημερινές ενημερώσεις από το Γραφείο Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει εγκατασταθεί ένας λόχος νέων συνεργατών και... συμβούλων, αποστέλλονται βροχηδόν, σε βαθμό που προξενεί απορία.

Κατά πληροφορίες, και παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα προσωπικών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παραμείνει στην Ηρώδου Αττικού, ακριβώς για λόγους υποστήριξης της υπηρεσιακής κυβέρνησης, νέες διευθύνσεις έχουν συσταθεί και επανδρωθεί με μετακλητούς του ενός μηνός, έχει ζητηθεί έως και redecoration του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε και μια απόπειρα να μεταφερθεί από το ΥΠΕΞ στο Μαξίμου η διαδικασία έγκρισης και έκδοσης διπλωματικών διαβατηρίων.

Μεγάλη εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ πρόεδρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι ανώτατος δικαστικός, όπως ανώτατος δικαστικός επίσης είναι και ο υπουργός Επικρατείας, έχει προσληφθεί μια πλειάδα νομικών συμβούλων (για έναν μήνα): 

«Το Μαξίμου γέμισε, δεν χωράει άλλους» ήταν η αντίδραση ενός από τους πρώην ενοίκους του πρωθυπουργικού γραφείου. Ακούγεται επίσης ότι έχουν προγραμματιστεί έως και επτά (!) συνεδριάσεις του (υπηρεσιακού) υπουργικού συμβουλίου και όλα αυτά, όπως μου μεταφέρεται, έχουν προξενήσει μια κάποια ενόχληση στη γειτονική Ηρώδου Αττικού 21 και στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας...

ΒΗΜΑτοδότης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: