6.6.23

Μισόλογα Σκέρτσου μετά το άδειασμα από Βορίδη...



 Σε δεινή θέση έχει βρεθεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι απανωτές παρατραβηγμένες δηλώσεις του κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αιχμή την φορολογία έχουν πέσει στο κενό, ενώ σήμερα βρέθηκε ενώπιον ηχηρού αδειάσματος από τον Μάκη Βορίδη.

Ο Άκης Σκέρτσος, πάντως, δεν… πτοείται και συνεχίζει δυναμικά στον δρόμο της προπαγάνδας και της μονταζιέρας για την τρομοκράτηση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σφύριξε αδιάφορα για Βορίδη

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών απέφυγε να σχολιάσει τα όσα δήλωσε το πρωί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει την αρμοδιότητα να κάνει κοστολόγηση των κομματικών προγραμμάτων.

Βέβαια, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, που έχει ξεκινήσει αυτή την ιστορία πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, είναι αναγκασμένος συνεχώς να… μαζεύει τα περί κοστολόγησης.

Αυτή τη φορά δήλωσε ότι «αυτό που κάναμε ήταν να μετρήσουμε με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ το κόστος των μέτρων που μπορούσαν να κοστολογηθούν - διότι δεν ισχύει αυτό για το σύνολο των προγραμμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - και αυτό που βγήκε ως αποτέλεσμα ήταν ότι κοστίζει 83 δις. την τετραετία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 45 δις. το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

Σε μια ακραία προσπάθεια, πάντως, να βγει και από πάνω ο Άκης Σκέρτσος πρόσθεσε «η αντιπολίτευση έρχεται με καθυστέρηση μίας κάλπης να επιβεβαιώσει αυτό που λέγαμε από την αρχή. Εφ όσον ήλθαν στα λόγια μας λοιπόν ας υποβάλλουν τα προγράμματα τους για κοστολόγηση και να μην κρούουν ανοιχτές θύρες, πρώτος εγώ έχω προτείνει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων από συγκεκριμένο φορέα».

Οι κότες, τα αυγά και η σπέκουλα

Σε άλλα… νέα ο κ. Σκέρτσος συνέχισε την ακραία σπέκουλα ισχυριζόμενος ότι τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κρυφή ατζέντα κι έκανε λόγο για πρόγραμμα αύξησης των φόρων και φυγή επενδύσεων. 

Έσπευσε, τέλος, να βάλει και μια γαστριμαργική πινελιά στις δηλώσεις του σημειώνοντας «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν τα αυγά και τις ομελέτες αλλά μισούν τις κότες που τα κάνουν. Εμείς είμαστε η μόνη δύναμη που ξέρουμε πως να φέρουμε τις κότες να γεννήσουν αυγά στην Ελλάδα, η μόνη δύναμη που ξέρει να σπάει αυγά και να κάνει ομελέτα».

Επιστροφή στη στοχοποίηση και απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.κατήγορησε εκ νέου και μάλιστα με δριμύτητα ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει. 

Μετά το νέο γύρο σπέκουλας, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της Θράκης κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία και υποκρισία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία γυρίζει τον διάλογο για τη μουσουλμανική μειονότητα σε σκοτεινές εποχές για να υπογραμμίσει ότι «θα μας βρίσκει απέναντί του κάθε μέρα».

Η απάντηση

Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την  αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε. 

Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020. 

Αντ' αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. 

Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του.

Μπαράζ χτυπήμάτων για τη φορολογία

Σχετικά με την οικονομία άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του συντονιστή της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με δήλωσή του, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλά για ομολογία Βορίδη ότι το «έγγραφο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ, ήταν πλαστό.



«Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα ‘’έγγραφο’’ ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων.

Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας», σχολιάζει.

Εκφράζει λύπη καθώς ο κ. Μητσοτάκης «συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπο του έναν πλαστογράφο (...)» και καλεί τον πρωθυπουργό να μην κρυφτεί αλλά «να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς».

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους –που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών– έχει τις εξής αρμοδιότητες:

Καταρτίζει τον προϋπολογισμό, απολογισμό και ισολογισμό του Κράτους,
επιμελείται της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και
ασκεί έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες
Επομένως το ΓΛΚ δεν έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει προγράμματα της αντιπολίτευσης: εάν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, τότε είναι ξεκάθαρο παράπτωμα και παράβαση καθήκοντος.

Οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος εκτός από πολιτικός είναι και νομικός, καταρρίπτει με πάταγο το αφήγημα που έχτισε το ίδιο του το κόμμα και δεν δίστασε να επικαλεστεί ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν ένα μήνα στους κατοίκους της Πάργας.

«Πλαστογράφος» και με τη βούλα

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου δηλώνοντας σχετικά ότι «είδαμε πριν τις προηγούμενες εκλογές, τον κ. Σκέρτσο να κουνά στην τηλεόραση ένα χαρτί, λέγοντας ότι πρόκειται –δήθεν- για κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μάλιστα ότι είναι –τελική τιμή- στα 80 δισ…». «Το χαρτί αυτό που κρατούσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ήταν ψεύτικο, ήταν πλαστό. Και το επιβεβαίωσε χθες ο κ. Βορίδης, λέγοντας, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι το ΓΛΚ δεν έχει νόμιμη αρμοδιότητα να κοστολογεί προεκλογικά τα προγράμματα των κομμάτων».

«Το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο, κοστίζει 5,5 δισ. το χρόνο. Αντίθετα, η ΝΔ καταθέτει ένα πρόγραμμα που, ενώ λέει ότι έχει κοστολογηθεί, στην πραγματικότητα δεν είναι κοστολογημένο. Λέει ότι συμπεριλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα δεν απαντούν για τους πολλούς περιορισμούς και “κόφτες” που τους έχει βάλει η Κομισιόν», ανέφερε.

Η ανάρτηση Τσακαλώτου

 

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: