9.6.23

Πάμε μπροστά πάνω σε καρότσες αγροτικών...


Πέτρος Κατσάκος

Κι ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι για τη γυναίκα που ξεψύχησε στην καρότσα ενός αγροτικού ελλείψει ασθενοφόρου στην Κω, έρχεται το χαστούκι με τη 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της, στον όγδοο μήνα της κύησης, στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς να αποδίδουν την... τραγική αυτή κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου. 

Ειδήσεις που δεν χωρούν στο μυαλό ενός, υποτίθεται, Ευρωπαίου πολίτη, που απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός επιτελικού κράτους με τιμονιέρη τον ενδοξότερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης. 

Ενός πρωθυπουργού που το πιο πιθανό είναι να μας πει ότι ούτε για την κατάσταση που επικρατεί στην πρώην δημόσια Υγεία ήξερε και να υποσχεθεί πως τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της μαύρης τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ θα λυθούν αυτομάτως έτσι και το κόμμα του εξασφαλίσει ισχυρή αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο εύπεπτα. Κι ας έχουμε να κάνουμε με μια χώρα σε αποσύνθεση, όπου επιμελώς καλύπτουν την μπόχα της σήψης με φθηνά επικοινωνιακά αρώματα της οκάς. Κι ας τους βαραίνουν κυνικές δηλώσεις πλήρους απαξίωσης του ΕΣΥ αλλά και της ζωής των πολιτών. 

Γιατί, όπως και να το κάνεις, ο Σκέρτσος ήταν αυτός που είπε ότι δεν έχουν κανέναν λόγο ως κυβέρνηση να φτιάξουν ένα ΕΣΥ πολυτελείας. Γιατί, όπως και να το κάνεις, η Γκάγκα ήταν αυτή που είπε ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να προσλάβουν γιατρούς στα νησιά και να τους πληρώνουν οκτώ μήνες για να κάθονται.

Αυτοί τα είπαν και τώρα ίσως και να τα βρουν μπροστά τους. Και λέω ίσως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς το εκλογικό σώμα θα αντιδράσει ακόμα και σ’ αυτή την υποτίμηση της ζωής του. Αν τους εμπιστεύεται, ας τους ξαναδώσει 41%, για να πάμε μπροστά πάνω σε καρότσες αγροτικών...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: