1.6.23

Μήνυμα συσπείρωσης και ανατροπής...


Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του ομιλία σε συγκέντρωση μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέστη βαριά ήττα.

Σε μία συμβολική κίνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη νέα προεκλογική του εκστρατεία από τη Νίκαια και την Κοκκινιά των «εργατικών αγώνων, της... εθνικής αντίστασης του μπλόκου». Όπως τόνισε, «εδώ είναι το σπίτι μας και η κληρονομία μας». 

Οι πρώτες κάλπες και η αυτοκριτική

Τις προηγούμενες μέρες το κόμμα της Κουμουνδούρου προέβη στην αναγκαία αυτοκριτική και χάραξε νέα εκλογική πορεία στον δρόμο για τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αισιοδοξεί για ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. 

«Έχουμε ακούσει το μήνυμα του λαού. Δεν φταίει ο λαός, εμείς φταίμε που δεν επικοινωνήσαμε το πρόγραμμά μας. Αυτήν την ευθύνη την αναλαμβάνω πρώτος εγώ», ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας, στέλνοντας σαφές μήνυμα: «Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε».

Πρόσθεσε πως «στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε».

Δεν επιστρέφει ο δικομματισμός

Για την επιθυμία των κέντρων εξουσίας να επιστρέψει ένας βολικός δικομματισμός, έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας. 

Όπως είπε, «τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά: ο δικομματισμός που μας χρεκόπησηε δεν θα επιστρέψει, Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για αυτό.Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

Μάχη μέχρι τέλους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε πολλά σημεία την αποφασιστικότητα του ίδιου και του κόμματός του να δώσουν τη μεγάλη εκλογική μάχη μέχρι τέλους, για χάρη της κοινωνίας.

Όπως σημείωσε, ο αγώνας δεν είναι «για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα... Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Όχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη, αλλά θα ματώσουμε άμα χρειαστεί για να την κερδίσουμε».

Το σκληρό πρόσωπο της Ν.Δ. και η εκστρατεία του φόβου

Με αφορμή το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για το «σκληρό πρόσωπο της πολιτικής της Ν.Δ.». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «έχουμε πόλεμο κατά της εργασίας τα τελευταία 4 χρόνια», σημειώνοντας πως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ν.Δ. «εκμηδένισαν τα μέτρα προστασίας» και «εξουδετέρωσαν τους μηχανισμούς ελέγχους».

«Είναι θέμα πολιτικής λοιπόν που δεν σέβεται την ασφάλεια των εργαζομένων, που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να το ξεχάσουμε». 

Παράλληλα υπογράμμισε πως «ο πολιτικός μας αντίπαλος επενδύει στον φόβο. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη αστάθεια από την εργασιακή ανασφάλεια». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως «το δημόσιο αγαθό είναι ο μεγάλος τους εχθρός, θέλουν να το καταργήσουν και συνταγματικά».

Στέλνοντας μήνυμα νίκης, δήλωσε πως «τίποτα δεν έχει κριθεί πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η δημοκρατία δεν αναπνέει με τον φόβο και τις απειλές. Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αλαζονεία και τον φόβο».

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς που δεν φάνηκαν πρόθυμα να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σύστημα της απλής αναλογικής. «Απλώσαμε το χέρι», αλλά «μας το έκοψαν», είπε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «έχουν κι αυτοί ευθύνες».

«Μαζί μπορούμε...»

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες κάλπες. «Αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Μαζί μπορούμε», τόνισε, προσθέτοντας πως καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, καμία ψήφος δεν πρέπει να δοθεί «χωρίς να υπολογίζουμε αυτό που έρχεται...».

«Θα τα καταφέρουμε θα τη δώσουμε αυτή τη μάχη, θα σταθούμε όρθιοι», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: