5.6.23

«Όχι μόνο μία αλλά πολλές μικρές Μαρίες πνίξατε στον Έβρο και το Αιγαίο»...



Τη ρατσιστική υποκρισία της κυβέρνησης της Ν.Δ. με αφορμή τη διάσωση - μετά από τουλάχιστον έξι μέρες - 91 προσφύγων σε νησίδα του Έβρου, αναδεικνύει ο Πέτρος Κωνσταντίνου και καλεί τους πολίτες να τη μαυρίσουν στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Παράλληλα, ο... συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α' Αθήνας εγκαλεί και την τωρινή, υπηρεσιακή κυβέρνηση, που «προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα»! "Σοβαρά, η είσοδος κατατρεγμένων προσφύγων είναι «αντικανονική», ενώ οι επαναπροωθήσεις και οι πνιγμοί κανονική πολιτική;», αναρωτιέται ο κ. Κωνσταντίνου.

Η ανακοίνωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, 
συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφιο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α' Αθήνας

Η διάσωση 91 προσφύγων σε νησίδα στον Έβρο, ανάμεσα τους 34 μικρές "Μαρίες" και 25 γυναίκες, μετά από ειδοποίηση της ομάδας Alarm Phone της οργάνωσης WatchtheMed ότι βρίσκονταν εκεί για έξι τουλάχιστον μέρες, φέρνει ξανά στην επιφάνεια την ρατσιστική υποκρισία της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Επιχειρούν να φορέσουν το προσωπείο του "ανθρωπισμού", πίσω από το οποίο δεν μπορούν να κρύψουν τη δολοφονική πολιτική τους με το κλείσιμο των συνόρων, όχι φυσικά για τους πλούσιους "επενδυτές" που τα ανοίγουν με χρυσές βίζες, αλλά για τους φτωχούς κατατρεγμένους πρόσφυγες των πολέμων και των καταστροφών. Μόνο με μετάκληση σε συνθήκες δουλικής εργασίας στα χωράφια γίνονται πλέον ανεκτοί οι μετανάστες με τις ρατσιστικές διακρατικές συμφωνίες της Ν.Δ. Είναι η ίδια κυβέρνηση της φτώχειας, της ακρίβειας, του σεξισμού και του πολέμου που τα δίνει όλα για τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματίες, τους βαρώνους της τουριστικής βιομηχανίας.

Έχουν το θράσος να μιλάνε και οι προσωρινοί ιθύνοντες ότι «η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα»! Σοβαρά, η είσοδος κατατρεγμένων προσφύγων είναι "αντικανονική", ενώ οι επαναπροωθήσεις και οι πνιγμοί κανονική πολιτική;

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που με τη βία του φράχτη, της συνοριοφυλακής, της FRONTEX, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατοπολιτική των κυβερνήσεων της Ε.Ε., που συνεργάζονται άψογα με τον Ερντογάν, μοιράζοντας δισεκατομμύρια και στις δύο πλευρές του Αιγαίου και το Έβρου, μετατρέποντας τα σύνορα σε παγίδες εξόντωσης.

Ο πόλεμος κατά των προσφύγων που ξεκίνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Έβρο, τον Μάρτη του 2020, έχει οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες να πέσουν δέσμιοι στα χέρια των διακινητών, που τους μεταφέρουν στην Ιταλία απ τα παράλια της Τουρκίας, με συνέπεια να πνίγονται γυναίκες και παιδιά, να ξεβράζονται πτώματα στα νησιά του Αιγαίου.

Είναι αυτή η ρατσιστική εκστρατεία της Ν.Δ. που ανέβασε τα ποσοστά των φασιστικών μορφωμάτων Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Η ευθύνη είναι 100% στα χέρια του Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

Η δολοφονική αυτή εκστρατεία ποινικοποίησε, όχι μόνο την προσφυγιά αλλά και το κίνημα και τις οργανώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, από τους αλληλέγγυους της Λέσβου, καλλιτέχνες και δικηγόρους, μέχρι τον Παναγιώτη Δημητρά, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, διότι στέκονταν εμπόδιο στα εγκλήματα τους.

Όσο για το συνεχιζόμενο ρατσιστικό παραλήρημα για την μικρή Μαρία του Έβρου, προφανώς και πιστεύουμε τη μητέρα της και όχι τους διώκτες της. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι μία αλλά πολλές χιλιάδες οι μικρές Μαρίες που δολοφονούνται στα κλειστά σύνορα της Ε.Ε.-φρούριο.

Η αριστερά δε δυναμώνει πίσω από φράκτες στα σύνορα, αλλά όταν γκρεμίζονται και χτίζονται γέφυρες αλληλεγγύης, όταν μπαίνει φρένο στην καταστολή και την κούρσα εξοπλισμών.

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, ανοίξτε τα σύνορα, σταματήστε τα pushbacks, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Στις 25 Ιούνη μαυρίζουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, που στρώνει τον δρόμο στους φασίστες και στις 7-9 Ιούλη, στη Νομική Αθήνας, οργανώνουμε στον Μαρξισμό 2023, τη συζήτηση για την εναλλακτική με φωνές όπως ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και ο Γιώργος Τσιάκαλος.

Δε σιωπούμε, το λέμε δυνατά και καθαρά, ώρα να απολογηθεί η κυβέρνηση των δολοφόνων της Ν.Δ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: