6.6.23

Με βούλα Βορίδη το πλαστό χαρτί Σκέρτσου...


Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων, παραδέχθηκε ο... υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο το κυβερνητικό fake news με το οποίο πορεύθηκε το κόμμα του στην προεκλογική περίοδο του Μάϊου.

Οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είναι και νομικός, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Άκη Σκέρτσο, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, ο οποίος περιφερόταν στα τηλεπαράθυρα και παρουσίαζε πλαστό χαρτί δηλώνοντας χωρίς αιδώ ότι πρόκειται για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με αυτή την τοποθέτησή του ο Μάκης Βορίδης «κουρέλιασε» και τα χαρτάκια που κράδαινε ο Άκης Σκέρτσος στις εμφανίσεις του πως δήθεν έχει την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος στην πολιτική εκπομπή του MEGA, «η Μεγάλη Εικόνα» και ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το αν μπορεί να πάρει ο Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης το πρόγραμμα της ΝΔ και να το πάνε στο ΓΛΚ και να ζητήσουν κοστολόγηση και αντίστοιχα να πάρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και να ζητήσει κοστολόγηση στο ΓΛΚ.

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε όχι καθώς δεν υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

Παράλληλα, ανέφερε, ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα κόμματα να κοστολογηθούν τα προγράμματά τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση».

Η δήλωση του Μάκη Βορίδη αποτελεί μείζον ζήτημα καθώς το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ επισημαίνει επί της ουσίας ότι ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος, περιέφερε πλαστό χαρτί περί, δήθεν, κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το ΓΛΚ...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: