8.6.23

Τσίπρας: Εγώ έδιωξα τον Κατρούγκαλο...


...ο Μητσοτάκης κρατά τον Πνευματικό...
 Οι ακραία κυνικές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρου Πνευματικού και τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ΕΣΥ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη... «γαλάζια» παράταξη ότι έχει κρυφή ατζέντα για την Υγεία, ενώ αποκάλυψε την ένοχη σιωπή της Ν.Δ. και του προέδρου της υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «όταν ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα - τον κράτησε».


Κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την προηγούμενη κυβέρνηση υπενθυμίζοντας ότι παρά τα όσα πέρασε η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν προσλήψεις στο ΕΣΥ και δε στήριξαν τον τομέα της Υγείας, ενώ έθεσε σε αντιπαραβολή τα πεπραγμένα της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς κάναμε προσλήψεις στο ΕΚΑΒ παρότι είμαστε υπό καθεστώς σκληρής επιτροπείας. Σήμερα στην Αττική κυκλοφορούν 52 ασθενοφόρα γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα, ενώ την περίοδο 2015 - 2019 κυκλοφορούσαν 84. : Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ - προσέλαβε 1.000 αστυνομικούς για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους στέλνουν στα τμήματα. Τον Δεκέμβρη του 2019 στο ΕΣΥ υπηρετούσαν 108.000. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπηρετούν 84.000 και περάσαμε μια πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την απλή αναλογική σημείωσε «mea culpa», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, για να συμπληρώσει ότι «σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη - Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία μας. Πήραμε το μήνυμα, ήταν ισχυρό το μήνυμα των εκλογών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε», πρόσθεσε. «Θα κριθούμε όλοι στις 26 του μήνα και συλλογικά και ατομικά».

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε και για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη επισημαίνοντας ότι δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι επρόκειτο για προσωπική άποψη που δεν επισύρει διαγραφή και πως απ’ ό,τι κατάλαβε θέτει το θέμα του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού. «Εγώ πήγα τον Ερντογάν στο Μαξίμου να δει την ελληνική θέση: δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ευτυχία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστρεψε τα πυρά του προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντί του», για να επισημάνει με σαφείς αιχμές ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η παρουσιάστρια έκανε αναφορά στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για να εισπράξει την κατάλληλη απάντηση με τον Αλ. Τσίπρα να αναφέρει «το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας, σε συμπληρωματικό κόμμα εξουσίας. Αυτό στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ».

«Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να πάρει τρεις μονάδες. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, είμαστε βαθιά προβληματισμένοι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον του κόμματος, αλλά και το δικό στην προεδρία σημειώνοντας «θα κάνουμε «ταμείο» στις 26 μήνα και θα πάρουμε τις συλλογικές αποφάσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι στην Αριστερά δεν λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: