6.6.23

Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως...


...στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη...

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα, Κυριακής Κλιάμπα στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ, στη Χαριλάου, τα... ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. 

Η ίδια προανήγγειλε από έδρας ότι τουλάχιστον δέκα ώρες θα διαρκέσει η αγόρευσή της που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, καθώς επικαλέστηκε τον τεράστιο όγκο των πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Πράγματι, επί 32 συνεδριάσεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης -με την πρώτη να χρονολογείται πίσω στον Ιανουάριο- δεκάδες μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση που πάγωσε μία ολόκληρη χώρα ενώ στην κορύφωση της διαδικασίας, οι δώδεκα κατηγορούμενοι έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για τη μοιραία νύχτα που στοίχισε τη ζωή στον Άλκη Καμπανό και άφησε τραυματισμένα, σωματικά και ψυχικά -όπως οι ίδιοι περιέγραψαν- τα μέλη της παρέας του.

Στην πάντα ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ΜΟΔ προβλήθηκαν κατ' επανάληψη τα βίντεο-ντοκουμέντα από την ώρα της φονικής επίθεσης, που αν και διήρκησε λίγο παραπάνω από ένα λεπτό, μετέτρεψε την οδό Γαζή σε «λουτρό αίματος», όπως άλλωστε είπαν και οι μάρτυρες που μετέβησαν στο σημείο. Στιγμές έντασης, διαξιφισμοί μεταξύ δικηγόρων και πολλά «γιατί» πλαισίωσαν τη διαδικασία, που σε λίγο καιρό θα λήξει με την ετυμηγορία του δικαστηρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: