9.6.23

Φουντώνει στην Πειραιώς ο φόβος...


Η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού «περί διαλογής των καρκινοπαθών ασθενών που θα μείνουν στη ζωή... στη βάση το κόστος θεραπείας» μονοπώλησε όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, καθώς ήρθε σε μία περίοδο που τα θέματα της υγείας βρίσκονται μέσα από τον πιο σκληρό τρόπο στην επικαιρότητα. 

Το γεγονός ότι αναγκάστηκε να παρέμβει ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης προκειμένου να «του τραβήξει το αυτί», αναγκάζοντας τον υποψήφιο της ΝΔ να ανασκευάσει – και μάλιστα άγαρμπα – δείχνει τη σημασία που δίνει την συγκεκριμένη στιγμή η Πειραιώς στις όποιες αστοχίες γίνονται από την πλευρά των στελεχών της. 

Όπως έλεγαν μάλιστα κορυφαία στελέχη της Πειραιώς χαριτολογώντας «σε λίγο θα έχουμε και εμείς καταλόγους με το ποιοι βγαίνουν και ποιοι όχι στα ΜΜΕ αλλιώς θα το πληρώσουμε ακριβά».  

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα μέσα από τα δραματικά περιστατικά που καταγράφηκαν γύρω από την υγεία, στην Πειραιώς αναζητούν τρόπους για να απεγκλωβιστούν από αυτή την θεματολογία καθώς από κάθε πρόβλημα που προκύπτει, μένει και μία εντύπωση στους πολίτες.

Όπως σημείωναν μάλιστα στελέχη της ΝΔ, ο φόβος τους την συγκεκριμένη στιγμή είναι μήπως από όλα αυτά τα γεγονότα ενισχυθεί στην Βόρεια Ελλάδα η ψήφος αντίδρασης προς άλλα μικρότερα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας.

Θεωρούν δηλαδή, ότι τα θέματα της υγείας μπορούν να ακουμπήσουν στα ζητήματα της Εκκλησίας, τα οποία επικαλούνται οι επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, η Πειραιώς αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το πρόγραμμα προσέγγισης των ψηφοφόρων των μικρών δεξιών κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά θα πραγματοποιήσουν  περιοδεία στην Καστοριά στις 17 Ιουνίου. Σε αυτή την περιφέρεια, η ΝΔ έχασε τέσσερις ολόκληρες μονάδες σε σχέση με το 2019 με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να παίρνει 5,06% και τη Νίκη 3,91%.

Δύο μέρες αργότερα, ο πρώην υπουργός θα βρεθεί με τον Άγγελο Συρίγο στην Πέλλα, όπου η Νίκη εμφανίζεται να καταγράφει σημαντικά ποσοστά. 

Μετά την αναβολή του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, αποφασίστηκε να επισκεφθεί την περιοχή ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Μάκης Βορίδης θα βρεθεί την Πιερία, περιφέρεια όπου η Νίκη σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά (7,46%), ενώ η ΝΔ έχασε πάνω από έξι μονάδες με την Ελληνική Λύση να αγγίζει το 8%. 

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα πάει ακόμα στο Κιλκίς και στην Φλώρινα, ενώ ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιώτοπουλος θα βρεθούν στον Έβρο...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: