8.6.23

Νέφος καπνού από τις φωτιές στον Καναδά «πνίγει» τη Νέα Υόρκη...


Απόκοσμες εικόνες...

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ όπου καπνός από τις φωτιές στον Καναδά «πνίγει» πάνω από δώδεκα Πολιτείες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο καπνός προκάλεσε πολλά προβλήματα στις πτήσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακυρώσεις, σύμφωνα με την... Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA).


Συγκεκριμένα, ο καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά καθυστέρησε τις πτήσεις στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης την Τετάρτη.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας «επιβράδυνε την κυκλοφορία από και προς τα αεροδρόμια της περιοχής της Νέας Υόρκης λόγω μειωμένης ορατότητας από τον καπνό της δασικής πυρκαγιάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Η υπηρεσία θα προσαρμόσει τον όγκο της κίνησης για να λαμβάνει υπόψη τις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες», ανέφερε η FAA. Ο χρόνος αναμονής μάλιστα, έφτασε μέχρι τα 120 λεπτά, κατά μέσο όρο.

Ο καπνός από τις εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά μεταφέρεται με τον άνεμο νοτιότερα. Ο ουρανός πολλών πόλεων έχει πάρει ένα γκριζωπό, θολό χρώμα και τοπικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.





«Μυρίζει σαν φωτιά» λένε όσοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το BBC. «Κανονικά θα υπήρχαν άνθρωποι να κάθονται έξω, να τρώνε το μεσημεριανό τους γεύμα ή απλώς να κάνουν ένα διάλειμμα. Σήμερα, κανείς δεν καθόταν στα τραπέζια. Από τους λίγους ανθρώπους που είδα, οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες. Υπάρχει μια πυκνή πορτοκαλί ομίχλη στην πόλη».

Επίσης, στην πόλη της Νέας Υόρκης τα δημόσια σχολεία λειτουργούσαν κανονικά, όμως ακύρωσαν ή μετέφεραν σε εσωτερικούς χώρους τις υπαίθριες δράσεις τους.

Τα σχολεία στην Ανατολική Ακτή ακύρωσαν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως αθλητικούς αγώνες και εκδρομές, για να προστατευθούν οι μαθητές. Στην Μπιθεσντά, στο Μέριλαντ, ένα λύκειο μετέφερε την τελετή αποφοίτησης σε εσωτερικό χώρο ενώ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ένα δημοτικό ανέβαλε τον σχολικό χορό του. Ένα σχολείο στο Μονκλέρ του Νιου Τζέρσι ακύρωσε την εκδρομή της πέμπτης τάξης σε ένα ψυχαγωγικό πάρκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: