8.6.23

Ηταν ζήτημα χρόνου...


«Μέχρι ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος», για να παραφράσουμε τον ποιητή. Θα πεθαίνουν οι άνθρωποί μας επάνω σε καρότσες γιατί ασθενοφόρα δεν υπάρχουν.

Θα θρηνούμε 19χρονα κοριτσόπουλα γιατί, ακόμα κι αν υπάρχουν ασθενοφόρα, είναι τόσο μικρός και... τόσο υποστελεχωμένος ο στόλος του ΕΚΑΒ, που δεν προφταίνει. Θα θυσιάζεται μια εκατόμβη παιδιών γιατί τα εγκαταλελειμμένα τρένα μας θα υπολειτουργούν.

Θα εξαφανίζεται μια πόλη ολάκερη από την πανδημία γιατί το δημόσιο σύστημα Υγείας αφέθηκε να σαπίζει. Μέχρι ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος.

Τα πεπραγμένα της απελθούσας κυβέρνησης, που διεκδικεί μια λεόντεια αυτοδυναμία στις επόμενες κάλπες, είναι γνωστά. Αναρίθμητες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αμέτρητες ερωτήσεις στη Βουλή, χιλιάδες προσωπικές μαρτυρίες των συμπολιτών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεκμηριώσει τις θανατοπολιτικές της.

Η στοχοπροσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ώστε να παραδοθεί το πιο σημαντικό ίσως από τα δημόσια αγαθά στα χέρια των εμπόρων αποδεικνύεται σε χίλιες δυο περιστάσεις. Η ταξική της αντίληψη για κάθε όψη της ζωής των πολιτών, επίσης. Μέσα σε λίγα 24ωρα το παλιό σύνθημα «ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει» σφραγίστηκε με ακόμα τρεις θανάτους.

Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας που στα διαφημιστικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας πηγαίνει «σταθερά, τολμηρά, μπροστά». Σταθερά προς την κοινωνία των δύο τρίτων, τολμηρά προς τη δημοκρατία του ενάμισι κόμματος, μπροστά στην πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού.

Οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένες και εγκληματικές - για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι είχαν πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι συνθήκες λειτουργίας (του ΕΚΑΒ εν προκειμένω) προοιωνίζονται τραγωδίες. Ηταν ζήτημα χρόνου να συμβούν όσα έγιναν και είναι επίσης ζήτημα χρόνου να δούμε κι άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά στην περιφέρεια με τα εκατομμύρια τουρίστες ή στη μητρόπολη των εκατομμυρίων κατοίκων.

Η διάλυση του ΕΣΥ δεν έτυχε, πέτυχε! Να φέρει ουρανομήκη και ουρανοκατέβατα κέρδη στις πολυεθνικές της Υγείας. Να μετατρέψει ένα πολύτιμο δικαίωμα σε εμπόρευμα. Τους εργαζόμενους σε σκλάβους και τους ασθενείς σε ζητιάνους. «Θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του ΕΣΥ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό ακριβώς φοβόμαστε!...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: