6.6.23

Πέθανε σε καρότσα αγροτικού...


...γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο...

Ένα σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη στην Κω έρχεται στο φως, όπου μια γυναίκα, 63 ετών έχασε τις αισθήσεις τις και πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Η γυναίκα βρισκόταν σε πάρτι, όταν... ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι. Αμέσως οι φίλοι της κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε 50 λεπτά.

Συγκεκριμένα το ασθενοφόρο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό και έτσι χρειάζονταν πάρα πολύ ώρα για να φτάσουν στην 63χρονη καθώς δεν υπήρχε άλλο προσωπικό διασωστών για να την παραλάβουν.

Η γυναίκα τελικά μεταφέρθηκε με αγροτικό στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε εκείνη την ώρα διαθέσιμο ασθενοφόρο. Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και έτσι και το αγροτικό καθυστέρησε να φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά ήταν πλέον αργά.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από γιατρό του νησιού, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξε το τραγικό συμβάν, καθώς ο ίδιος προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, αλλά μάταια.

Κως: Χωρίς προσωπικό ΕΚΑΒ το νησί

Στην Κω υπάρχουν ασθενοφόρα αλλά όχι προσωπικό. Υπάρχουν διασώστες που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους να μετατεθούν στο νησί αλλά δεν έχει εξεταστεί το αίτημά τους ακόμα.

Στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας στο Πλατάνι της Κω παραμένουν ακινητοποιημένα και ανενεργά δύο ασθενοφόρα προσφορά του ΔΟΜ και της Fraport, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλήρωμα για να κινηθούν.

«Επτά μόνιμοι διασώστες και τρείς συμβασιούχοι καλύπτουν οριακά τις βάρδιες του ενός ασθενοφόρου και τα καθημερινά περιστατικά, τις διακομιδές στο Αεροδρόμιο και στο λιμάνι Μαστιχαρίου» δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου οι εργαζόμενοι προειδοποιώντας για «κινδύνους να χαθούν ζωές».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: