7.6.23

«Άγιες» έρευνες παραμονές εκλογών και στο βάθος... «Νίκη»...



Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μαύρου χρήματος στις μονές του «ιερού βουνού», ξεκίνησε η Αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ούτε δύο εβδομάδες πριν την κάλπη της 25ης Ιουνίου και μετά τα σημαντικά ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα «Νίκη - Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα» στις πρώτες εκλογές του Μαΐου, καλλιεργώντας σοβαρές προσδοκίες για είσοδο στη βουλή.

Σύμφωνα με... ρεπορτάζ του ieidiseis, ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Αντεισαγγελέας ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν εκτενώς τα οικονομικά των μοναστηριών του Αγίου Όρους, με ζητούμενο τον εντοπισμό ποσών που ενδεχομένως προέρχονται από «ύποπτες» αφετηρίες.

Δικαστικές πηγές διευκρινίζουν ότι οι εν εξελίξει έρευνες δε στοχεύουν το προελαύνον κόμμα, για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στενούς - ενδεχομένως και οικονομικούς - δεσμούς με την αγιορίτικη πολιτεία, αλλά μόνο τα οικονομικά των μοναστηριών, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν κάτι τέτοιο, εφόσον προκύψει εμπλοκή προσώπων που κατέρχονται στις εκλογές με τη «Νίκη».

Κατά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 15 παράλληλες έρευνες, που αφορούν κάθε Μονή ξεχωριστά, ενώ ανασύρονται και παλαιότερες έρευνες της Αρχής Ξεπλύματος για το Άγιον Όρος, που είχαν αρχειοθετηθεί, καθώς δεν είχαν βρεθεί στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: