8.6.23

Οικονομικό αφήγημα, σύγκριση με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ...


Στο θετικό αφήγημα της οικονομίας εστιάζει η Πειραιώς, μετρώντας αντίστοφα το χρόνο προς την τελική εκλογική αναμέτρηση. Το οικονομικό... επιτελείο θεωρεί πως η οικονομία αποτελεί «προνομιακό πεδίο» σύγκρισης της ΝΔ με τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και καταλυτικό παράγοντα της ξεκάθαρης νίκης της γαλάζιας παράταξης στις προηγούμενες κάλπες. 

Υπο αυτό το πρίσμα, η ΝΔ θα συνεχίσει να επιδιώκει την σύγκριση του δικού της οικονομικού προγράμματος με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν πως η σύγκριση των προγραμμάτων αποτελεί την πιο αποτελεσματική τάκτικη για να «επικοινωνήσουν» το δικό τους πρόγραμμα  στους ψηφοφόρους.

«Καλύτεροι μισθοί, λιγότεροι φόροι, δημοσιονομική σταθερότητα, συνέπεια, ισότητα και δίκαιη ανάπτυξη για όλους» αποτελούν την αιχμή του δόρατος της τακτικής της ΝΔ. 

Αμέσως μετά τη χθεσινή παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος δήλωσε πως «λάνσαραν το παλιό τους πρόγραμμα με τις ίδιες παλιές ιδέες που καταδικάστηκαν στην κάλπη με τη μορφή ενός συνοπτικού επικοινωνιακού φυλλαδίου κι απέδειξαν ότι κάνουν μόνο αλλαγές «βιτρίνας» και όχι ουσίας».

Πηγές απο την Πειραιώς, σχολίαζαν πως την ώρα που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης εκπέμπουν θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και η JP Morgan προεξοφλεί πως εφόσον η ΝΔ είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση τότε η Ελλάδα το φθινόπωρο να θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και θα επιτύχει ισχυρή ανάπτυξη, την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τα βλέπει όλα μαύρα στην εγχώρια οικονομία. 

Σημειώνουν μάλιστα πως τα ελληνικά ομόλογα, μετά την ιστορική νίκη της ΝΔ στις κάλπες του Μαίου, σημείωσαν τις υψηλότερες αποδόσεις έναντι των άλλων χωρών και παρά ταύτα στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν το ίδιο «αναχρονιστικό οικονομικό μοντέλο». « Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ιδέες του και όχι η επικοινωνία τους» τόνισε ο Άκης Σκέρτσος σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Το θετικό αφήγημα της οικονομίας «πρωταγωνιστεί» και στο νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των μισθών και επαναλαμβάνει την δέσμευση του για αύξηση του κατώτατου  μισθού στο τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ...

Άννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: