6.6.23

Στη φυλακή οι επτά από τους οκτώ νέους συλληφθέντες για κακοποίηση της 12χρονης...



Στη φυλακή οδηγούνται οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους στη φρικαλέα υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή.

Ελεύθερος αφέθηκε, με... τον όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει ο 20χρονος  που είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλαδή των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας.

Οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι είναι άνδρες τους οποίους αναγνώρισε η 12χρονη στην τελευταία, έκτη κατά σειρά κατάθεση της και προέρχονται από τη γειτονιά της ανήλικης, αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους.

Σημειωτεόν, αυτή είναι η δεύτερη δικογραφία που σχηματίζεται για τη δυσώδη υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την απολογία συνολικά 22 κατηγορουμένων, οι περισσότεροι από τους οποίους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η μητέρα της ανήλικης, παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και το ανήλικο θύμα αρνούνται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή της.

Στόχος των δικαστικών αρχών είναι ο άμεσος προσδιορισμός της δίκης μέσα στο πλαίσιο του 18μηνου, πριν λήξει το ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης. Η νέα δικογραφία χρεώθηκε σε διαφορετικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν οι νέοι κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: