27.5.23

«Σφήνα» Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ...


...με κατηγορίες για σταλινισμό και μαθήματα δημοκρατίας...
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου για το πώς θα πορευτεί το κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και οι εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής παραπέμπουν σε σταλινισμό.

Όπως... υποστηρίζει ο Άκης Σκέρτσος, «αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία, αλλά με λογοκρισία» και προσπαθώντας να κάνει ρελάνς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έχει κατακεραυνώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ και των παρακολουθήσεων πέσαμε στην 107 θέση του καταλόγου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθεροτυπία, σημειώνει: «Δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως με τέτοιες πρακτικές πέσουμε κι άλλο στην “ανεξάρτητη έκθεση” των ρεπόρτερ χωρίς σύνορα για την ελευθερία του Tύπου στη χώρα μας;» 

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. το πρωί του Σαββάτου, ήρθαν μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου επισημάνθηκε ότι πρέπει το μήνυμα προς τους πολίτες πρέπει να είναι ξεκάθαρο και σαφές. Συνεπώς, αποφασίστηκε ότι δημιουργείται διευρυμένη ειδική ομάδα που θα καθοδηγήσει το κόμμα μέχρι την κάλπη της 25ης Ιουνίου, θα συγκροτηθούν νέα εκλογική επιτροπή και νέα οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα, ενώ τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια θα καθορίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Στη δήλωσή του ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει τα εξής:

«Χθες βράδυ μάθαμε ότι το “πολίτμπιρο” του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιβάλλει γενικό δημόσιο “σιωπητήριο” στα μέλη του, θέτοντας κεντρικό εμπάργκο στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Στο εξής μόνο κάποια λίγα στελέχη θα έχουν “ελευθέρας” από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου να εκφράζονται δημόσια σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ οι υπόλοιποι -εικάζουμε- θα αξιολογούνται πρώτα από την επιτροπή λογοκρισίας του κόμματος με βάση το γραπτό κείμενο “αυτοκριτικής” που κλήθηκαν να καταθέσουν και αν αυτό πληροί τις προδιαγραφές τότε ίσως να παίρνουν “ελευθέρας”».

Προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία αλλά με λογοκρισία. «Το σταλινικό δόγμα “να λες τη γνώμη σου φτάνει να είναι και σωστή” επιστρέφει το 2023! Το είδαμε άλλωστε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου απαγορεύθηκαν οι ομιλίες στελεχών πλην του Αλέξη Τσίπρα», ενώ φτάνει να κάνει σύγκριση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «προτρέπει και ενθαρρύνει τα στελέχη μας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο, με τη φωνή και τη δημόσια παρουσία τους, τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παίρνουν πρώτα έγκριση για να εμφανιστούν σε ΜΜΕ».

Φτάνει δε στο σημείο να ρωτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αν θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές φίμωσης. Και αν ναι, τι μήνυμα στέλνουν στους πολίτες για τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της ατομικής έκφρασης»;

Αναρωτιέται πώς θα το δεχθούν αυτό τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι; «Δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως με τέτοιες πρακτικές πέσουμε κι άλλο στην “ανεξάρτητη έκθεση” των ρεπόρτερ χωρίς σύνορα για την ελευθερία του Tύπου στη χώρα μας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: