27.5.23

Τέσσερις αλλαγές για την ολική επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ...



Άμεσες αποφάσεις δρομολόγησε το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. 

Μεταξύ... άλλων, δημιουργείται διευρυμένη ειδική ομάδα που θα καθοδηγήσει το κόμμα μέχρι την κάλπη της 25ης Ιουνίου. Σε αυτή θα συμμετέχουν στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά.

Επίσης, θα συγκροτηθεί νέα εκλογική επιτροπή, όπως και οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα προκειμένου να ενημερώνει και τις οργανώσεις μελών ανά την επικράτεια για θέματα γραμμής και καθημερινής ατζέντας.

Τέλος, τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια θα καθορίζει πλέον το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ξεκάθαρα μηνύματα και δηλώσεις

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει έντονη κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της δεύτερης κάλπης στις 25 Ιουνίου, μετά την πανωλεθρία του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το σύνθημα της αντεπίθεσης έδωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ανέλυσε τις αιτίες για το δυσμενές αποτέλεσμα και χάραξε την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα, προκειμένου να διεκδικήσει την εξουσία από τη Ν.Δ. στην επόμενη κάλπη.

Ο Αλ. Τσίπρας, μετά την αναγκαία αυτοκριτική, έστειλε μηνύματα συσπείρωσης, ανασυγκρότησης και ολικής επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία, καθώς και στόχος να μη δοθεί «λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη για να μη γίνει από αυτοδύναμος, παντοδύναμος». Όπως τόνισε, «Είμαστε κόμμα εξουσίας... πάμε να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά».

Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μία μέρα μετά, αποτύπωσαν ξεκάθαρα την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα: κάθαρες δηλώσεις και μηνύματα

→ «Από σήμερα ξεκινάει η αντεπίθεση», δήλωσε στο​ «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5» η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, επισημαίνοντας πως «στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δόθηκε ένα μήνυμα λήξης του αυτονόητου πένθους που υπήρξε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και ένας συναγερμός μάχης και αποφασιστικότητας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου».

→ Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα κυβερνητικό», προσθέτοντας πως «δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας και βεβαίως, δεν ήταν και δεν θα γίνει ένα κόμμα της ενσωμάτωσης».

→ Ανάλογη η τοποθέτηση και από την Όλγα Γεροβασίλη που μιλώντας στο «Κόκκινο» σημείωσε με τη σειρά της πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραμένει κόμμα εξουσίας». Όπως επισήμανε, «η πρόταση που καταθέτουμε στην κοινωνία είναι μια κυβερνητική πρόταση. Πήραμε το μήνυμα από την κοινωνία που μας ζητά να διορθώσουμε, να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Και αυτό θα κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: