10.5.23

Σόου Μητσοτάκη με τις φρεγάτες...


Μία φωτογραφία μίας φρεγάτας κουβάλησε μαζί του για να στήσει επικοινωνιακό σόου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για την εξωτερική πολιτική, υπερασπιζόμενος τους υπέρογκους εξοπλισμούς και υποστηρίζοντας πως όλες οι αγορές είχαν την έγκριση του επιτελείου άμυνας.

Παρότι... η ερώτηση που δέχθηκε ήταν για το γεγονός πως η Ελλάδα καταβάλει τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ, περισσότερα και από τις ΗΠΑ, εάν η οικονομία τα αντέχει και εάν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν οι Ευρωπαίοι την εξαίρεσή τους από τον υπολογισμό του ελλείμματος, εκείνος απάντησε υπερασπιζόμενος τις αγορές της κυβέρνησής του.

«Με μία σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα, καλά μελετημένα ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς απόκλιση από δημοσιονομικούς κανόνες. Γι’ αυτό πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2022 και θα πετύχουμε και φέτος. Χτίσαμε πανίσχυρες συμμαχίες, η ισορροπία στο Κογκρέσο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει γείρει υπέρ μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σπεύδοντας στη συνέχεια σε μία ακόμα κίνηση επικοινωνίας άνευ ουσίας.

«Χαίρομαι που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα θα συνεχιστούν» ανέφερε, ενώ κραδαίνοντας μία φωτογραφία μίας φρεγάτας, είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα πως «αυτή εδώ πέρα είναι η πρώτη φρεγάτα που χτίζεται στα γαλλικά ναυπηγεία της Λοριάν» υποστηρίζοντας παρελκυστικά πως αυτό συμβαίνει με «σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία».

«Θα προσέθετα και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι είναι δεσμεύσεις που αφορούν όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και τα προγράμματα αυτά δεν επιδέχονται καμίας επαναδιαπραγμάτευσης» πρόσθεσε, για να δεχθεί στη συνέχεια ερώτηση για τις τουρκικές εκλογές.

«Θα σεβαστούμε την κρίση του τουρκικού λαού και είμαι διατεθειμένος να συνομιλήσω με όποιον επιλέξει. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός έτσι όπως εκφράστηκε από το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας είναι βαθιά συστημικά καταγεγραμμένος στο dna όλων των τουρκικών κομμάτων. Είμαι πάντα έτοιμος να συζητήσω για τη μία διαφορά έχουμε, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η πολιτική της ισχυρής αποτροπής , των ισχυρών συμμαχιών πρέπει να συνεχιστεί» απάντησε αναφορικά με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της επόμενης Κυριακής στη γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: