26.5.23

Ανέκρουσε πρύμναν η Αποστολάκη για συνεργασία με τη Ν.Δ...



 Αντιδράσεις προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που ανάγκασαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά την... παρέμβαση του προέδρου του κόμματος, μέσω του ΑΝΤ1, η Μιλένα Αποστολάκη προχώρησε σε πλήρη ανασκευή των δηλώσεών της και… επανήλθε στην επίσημη κομματική γραμμή.

Μιλώντας, σήμερα, στον Alpha 98,9 η νεοεκλεγείσα βουλεύτρια υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Ήταν απόλυτος ο πρόεδρος χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και είναι σαφές ότι ακόμη και αν λείπουν μία ή δύο έδρες το ΠΑΣΟΚ θα είναι η αξιόπιστη προγραμματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι «να δώσουμε διέξοδο σε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία η οποία δεν έχει πολιτική στέγη. Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να επιστρέψει ως μια αξιόπιστη πλειοψηφική δύναμη που θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα της χώρας» και «να επαναπατρίσει ψηφοφόρους και όχι μόνο παλαιούς ψηφοφόρους».

Χθες η κ. Αποστολάκη είχε υποστηρίξει (Mega) ότι το ενδεχόμενο συνεργασίας δεν έχει αποκλειστεί, με την προϋπόθεση ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. 

«Εμείς κάναμε μία επιτυχημένη προσπάθεια γιατί υπάρχει κοινωνική αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν δικομματισμό λειτουργικό. Εάν η ΝΔ, παρά τις θριαμβευτικές και αλαζονικές συμπεριφορές με τα σχόλια των 180 εδρών. Αν έρθει θα του πούμε “ναι”, αλλά με ένα προγραμματικό πλαίσιο και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής», ανέφερε.

Η δήλωση αυτή φαίνεται ότι προκάλεσε αντιδράσεις και για τον λόγο αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε, μέσω του ΑΝΤ1, να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη Νέα Δημοκρατία και πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Το θέμα σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνοντας ότι «μετά την κα Μπατζελή και η εκλεγμένη βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ «βεβαίως» θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ» και ότι «τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: