28.5.23

Κιλιτσντάρογλου: Περιμένει τη χώρα μου πολύ μεγαλύτερη καταστροφή...



Μήνυμα αγώνα, αλλά και προειδοποίηση για δεινά που περιμένουν την Τουρκία στη νέα πενταετία Ερντογάν από τον ηττημένο των εκλογών Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο... ηγέτης του CHP και υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης εκφράστηκε με συναισθηματικά φορτισμένα λόγια στην ομιλία του μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Είμαστε μια οικογένεια, μια μεγάλη οικογένεια. Δεν μπορούσα να επιτρέψω να οδηγήσουν τη χώρα μου στη διχόνοια. Δε μπορούσα να το αντέξω» δήλωσε και σημείωσε κλείνοντας, προς το παρόν, την φημολογία περί παραίτησης «ως φίλος, ως αδερφός, ως θείος και πάνω από όλα ως ένας συμπολίτης σας πάντα αγωνίστηκα για να έχετε ευμάρεια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν έκανε καμία ονομαστική αναφορά στον Ταγίπ Ερντογάν και δεν τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ υπογράμμισε «ζήσαμε την πιο άδικη εκλογική διαδικασία των τελευταίων ετών. Οδηγηθήκαμε στην κυριαρχία του ολιγάρχη. Δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αγωνιστές, όλους τους συμπολίτες που υπερασπίστηκαν τις κάλπες. Ιδιαίτερα τις γυναίκες και τους νέους, είναι οι πραγματικοί ήρωες της εκλογικής διαδικασίας».

Έστειλε μήνυμα συνέχειας αναφέροντας ότι «ο λαός εξέφρασε τη βούλησή του να αλλάξει το καθεστώς παρά τις πιέσεις. Η συμμαχία μας συνεχίζει να αγωνίζεται σε κάθε μέτωπο μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία στη χώρα μας».

Κι έκλεισε την ομιλία του με μια ζοφερή προειδοποίηση: Αυτό που με θλίβει είναι ότι περιμένει τη χώρα μου πολύ μεγαλύτερη καταστροφή και θα υποφέρουμε περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: