27.3.23

Πόσοι ακόμα Παπαθανάσηδες;...


Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα, απόρροια του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας documento, πως ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πέτυχε... κούρεμα άνω του 96% για οφειλή του (ως εγγυητής) που ξεπερνούσε τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον κ. Παπαθανάση να δώσει στη δημοσιότητα τον... σχετικό διακανονισμό, τονίζοντας πως απαιτείται απόλυτη διαφάνεια.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει με νόημα το εύλογο ερώτημα για το εάν έχουν κάνει ρυθμίσεις (και τι είδους) για τα δάνειά τους η Νέα Δημοκρατία (που χρωστά 400 εκατ. ευρώ)

→ Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Παπαθανάσης πλήρωσε στην Eurobank 50.000 ευρώ για την οφειλή του 2015 που με τους τόκους υπερημερίας ανέβηκε στα 2,065 εκατ. ευρώ. 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Να δημοσιεύσει τον διακανονισμό που έσβησε 2 εκατ χρέη με μόλις 50.000 ο κ. Παπαθανάσης - Αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν κάνει η ΝΔ για χρέη 400 εκατ και το υπουργικό συμβούλιο για 12 εκατ;»

Ο κ. Παπαθανάσης αντί να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό με τον οποίο «καθάρισε» με μόλις 50.000 χιλιάδες ευρώ για 2 εκατ. χρέος. 

Την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια περιπέτεια με τα επιτόκια των δανείων τους συνεχώς να αυξάνονται και να απειλείται ακόμα και η πρώτη κατοικία τους, απαιτείται απόλυτη διαφάνεια.

Η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ. Το υπουργικό συμβούλιο χρωστάει 12 εκ. ευρώ. Έχουν κάνει ρυθμίσεις και τι είδους ρυθμίσεις; Αυτές που κάνουν όλοι οι πολίτες ή «ρυθμίσεις Παπαθανάση»; 

Σήμερα αποδεικνύεται γιατί τον περασμένο Ιούνιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να δηλώνεται στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων αλλά και οι ρυθμίσεις τους. 

Πόσοι ακόμη «Παπαθανάσηδες» υπάρχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήθελαν να τους κρύψουν;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: