23.3.23

Ευαγγελισμός: Η ΕΛΑΣ μπήκε μέσα στο νοσοκομείο για να «συνοδεύσει» τους απεργούς...


Μαζική στάση εργασίας για την εκδικητική μετακίνηση της γιατρού - Κλειδωμένες οι πόρτες της διοίκησης, άφαντοι οι διοικητές
Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις στον «Ευαγγελισμό» με τους υγειονομικούς να αντιδρούν στην εκδικητική - όπως την χαρακτήρισαν - μετακίνηση της γιατρού και μέλους της του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, Αργυρής Ερωτοκρίτου...


Σήμερα Πέμπτη (23/3) πραγματοποιήθηκε μαζική στάση εργασίας στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια οι απεργοί ανέβηκαν για παρέμβαση στη διοίκηση.


Όπως καταγγέλλει, σε ανάρτησή της, η κ. Ερωτοκρίτου, «η ΕΛΑΣ μπήκε μέσα στο νοσοκομείο και οι πόρτες της διοίκησης ήταν κλειδωμένες, με τους διοικητές να είναι άφαντοι». «Η ΕΛΑΣ μέσα στον Ευαγγελισμό "συνοδεύει" τους απεργούς υγειονομικούς» συμπληρώνει η παθολόγος, η οποία και ανάρτησε σχετική φωτογραφία.



Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης (22/3) οι γιατροί προχώρησαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ζητώντας από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ακύρωση αυτής της «έκνομης, απαράδεκτης και αυταρχικής ενέργειας του διοικητή κ. Γρηγορόπουλου».
 
Αν και η αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο δεν τους άφησε στην αρχή να μπουν στον προαύλιο χώρο, οι συγκεντρωμένοι γιατροί κατάφεραν να εισέλθουν.

Η ΟΕΝΓΕ κατήγγειλε, μέσα από χθεσινή ανακοίνωσή, της την παρουσία αστυνομικών στην κινητοποίηση των υγειονομικών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επαναλήφθηκε δηλαδή το ίδιο με τον Απρίλιο 2020, που η κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικούς να εισβάλλουν στο προαύλιο του «Ευαγγελισμού» για να «πατάξουν» τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: