22.3.23

Για γέλια και για κλάματα...


Τάσος Παππάς

Δεν έχουν σταματήσει να προκαλούν κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με όσα ισχυρίζονται δημοσίως για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ουδείς τους επαναφέρει στην τάξη αν κρίνουμε από το γεγονός ότι συνεχίζουν να παρίστανται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να χαιρετίζουν την κυβέρνηση.

Μιλούν λες και βρίσκονται σε... συνεστιάσεις οπαδών τους που είναι συνηθισμένοι να ακούνε αρλούμπες από τους εκλεκτούς τους και δεν μπαίνουν στον πειρασμό να προφέρουν μια λέξη κριτικής. Είναι εκπαιδευμένοι για να χειροκροτούν. Βεβαίως το ευρύτερο ακροατήριο έχει άλλες παραστάσεις και σίγουρα λιγότερες αντοχές στις ανοησίες.

Για παράδειγμα, όταν σου λένε ότι ο διεθνούς φήμης Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Μαρσέλο ήρθε στην Ελλάδα γιατί τη χώρα κυβερνά ο Μητσοτάκης, τι πρέπει να υποθέσεις; Οτι ο τύπος που λέει αυτά είναι γαύρος, ενδεχομένως και μέλος της Θύρας 7. Ελα όμως που πρόκειται για υπουργό ο οποίος είναι δηλωμένος βάζελος. Η ομάδα του παλεύει για το πρωτάθλημα κι αυτός αποθεώνει παίκτη του προαιώνιου αντιπάλου του.

Δεν άλλαξε ομάδα (κόμματα έχει αλλάξει), απλώς ήθελε να λιβανίσει τον αρχηγό του. Ο ίδιος άνθρωπος δεν βρήκε μια κουβέντα να πει που ο πολυδιαφημισμένος Μαρσέλο πέρασε από τον Ολυμπιακό και δεν ακούμπησε. Μήπως ο πρώην παίκτης της Ρεάλ απέσυρε την εμπιστοσύνη του από τον πρωθυπουργό της χώρας; Μήπως παρασύρθηκε από κάποιον συμπαίκτη του: οι συριζαίοι είναι ικανοί για όλα. Μέχρι γιάφκες φτιάχνουν στα αποδυτήρια των ομάδων για να περνάνε τη γραμμή τους.

Ενας άλλος, βουλευτής αυτός και καθηγητής Πανεπιστημίου, μας είπε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν για την ελληνική οικονομία: τα επιτόκια δανεισμού ανεβαίνουν, το Χρηματιστήριο πέφτει, οι τράπεζες ανησυχούν, οι επενδυτές, ντόπιοι και ξένοι, δεν δείχνουν μεγάλη προθυμία να φέρουν τα λεφτά τους στην όαση που λέγεται Ελλάς. Δεν μένει στις διαπιστώσεις, έχει έτοιμη την εξήγηση, την εκσφενδονίζει στα κεφάλια μας και μας καλεί να τη συνυπογράψουμε.

Ολα αυτά τα δυσάρεστα συμβαίνουν, όχι γιατί ο καπιταλισμός-καζίνο σκοντάφτει για ακόμη μία φορά στα προβλήματα που ίδιος δημιουργεί, τα οποία απειλούν πρωτίστως τους αδύναμους κρίκους του συστήματος όπως είναι η ελληνική οικονομία, αλλά γιατί, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αμφισβητείται η κυριαρχία Μητσοτάκη. Μάλιστα. Δηλαδή αυτήν την ταλαίπωρη χώρα για να μας πηγαίνουν όλα δεξιά πρέπει να τη διοικεί το κόμμα των ιδιοκτητών, που στην παρούσα φάση έχει αρχηγό του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οποιος δεν συμμερίζεται αυτήν τη βαθυστόχαστη ανάλυση είναι γραφικός, άπλυτος, ακροαριστερός, λαϊκιστής, πρέπει να απομονωθεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση με ή χωρίς Predator, μπας και δεν μας βρει η δεύτερη φορά συμφορά. Αρκεί βεβαίως η ΕΥΠ, προϊστάμενος της οποίας είναι ο πρωθυπουργός, να κάνει καλά τη δουλειά της, όπως για παράδειγμα την έκανε στην περίπτωση της Μαρίας του Παγκρατίου. 

Εξάρθρωσε σε χρόνο-ρεκόρ το φοβερό και τρομερό μονομελές κατασκοπευτικό δίκτυο και επειδή δεν ήθελε να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση, εξέδωσε και μια ανακοίνωση. Το γεγονός ότι δεν συνέλαβε το ένα και μοναδικό μέλος του δικτύου είναι μια λεπτομέρεια. 

Αλλά μην ανησυχείτε. Θα βγει πόρισμα. Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ πιστώνεται την εξουδετέρωση του κατασκοπευτικού κυκλώματος και οι «από κάτω του» χρεώνονται την απόδραση της Μαρίας. Ιδού πώς φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: