23.3.23

Γαλάζιες φουρτούνες...


Εστω και άθελά της στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί εμμέσως η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Από τη μία ο πρόεδρος του ΕΕΣ και στενός φίλος του Αδωνη Γεωργιάδη, Αντώνης Αυγερινός, διώκεται για κακούργημα σύμφωνα με αποκάλυψη του «Documento» επειδή κατέθεσε ανακριβή δήλωση εισοδήματος για... οφειλές του κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο (από την εποχή Μαρτίνη).

Η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν έχει ανατεθεί η υπόθεση σε ανακριτή. Από την άλλη, ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού είναι αδελφός του πρώην πλέον αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος, αφού καρατομήθηκε, άφησε σαφείς αιχμές κατά των κυβερνητικών χειρισμών.

Αλλά και ο αντιδήμαρχος Αθήνας, Χρ. Τεντόμας, ο οποίος ερευνάται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ήταν επίσης εκλεγμένος στο αμιγώς νεοδημοκρατικό Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού, πριν αναγκαστεί να παραιτηθεί λόγω ασυμβίβαστου, καθώς ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη...

Κ.ΖΑΦ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: