23.3.23

Το προεκλογικό αφήγημα Τσίπρα...


Έτοιμα τα ψηφοδέλτια αρχές Απριλίου...

Για προώθηση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας του, «που εξυπηρετεί συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, ελληνικούς και ξένους», ακόμα και στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών και λίγες εβδομάδες πριν την προκήρυξη των εκλογών κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Αφορμές αυτή την εβδομάδα υπήρξαν η... ψήφιση του νομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η αποστροφή του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική του συνέντευξη περί Συνταγματικής Αναθεώρησης ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για γραμμάτια Μητσοτάκη στα συμφέροντα που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά που δεν θα προλάβει να εξαργυρώσει γιατί δεν θα είναι στη θέση του σε δύο μήνες από τώρα.

Προκειμένου, μάλιστα, να εκφράσουν την αισιοδοξία τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, στην Κουμουνδούρου χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και τη χαμηλή τηλεθέαση της συνέντευξης του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη, ιδίως στα δυναμικά κοινά και μολονότι πήρε τη σκυτάλη από την επιτυχημένη σειρά «Σασμός».

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν προεκλογικές στροφές, με την Κεντρική Επιτροπή που θα οριστικοποιήσει το 100% των ψηφοδελτίων να προσδιορίζεται για το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας- σήμερα Πέμπτη κηδεύεται η μητέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα- θα επιμείνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στο αφήγημα της συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή, μολονότι τα δημοσκοπικά κουκιά στην παρούσα φάση τουλάχιστον δεν βγαίνουν ακόμα και με τρικομματική ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΜέΡΑ 25.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία που δεν θέλει εκλογικές ταλαιπωρίες, με δεύτερες ή και τρίτες κάλπες.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο τρίτης εκλογικής αναμέτρησης, πιστεύοντας ότι στις αρχές Ιουλίου το αργότερο η χώρα θα έχει τη νέα της κυβέρνηση κι αυτή θα έχει κυβερνητικό πρόσημο.

Εκτιμούν, μάλιστα, πως όσο πλησιάζουμε στην ώρα της κάλπης ο Νίκος Ανδρουλάκης θα υποχρεωθεί να ανοίξει τα χαρτιά του, από τα οποία θα απουσιάζουν η ΝΔ κι ο κ. Μητσοτάκης...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: