23.3.23

Να βάλουμε πλάτη...


Η ενσυναίσθηση και η εν γένει επαφή με τα ανθρώπινα δεν αποτελούν τα δυνατά σημεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ένα ρεσιτάλ ωμού κυνισμού στο πλαίσιο της συνέντευξής του στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, δεν δίστασε να συστήσει σε ένα νέο κορίτσι που επέζησε από το δυστύχημα στα Τέμπη να... «βάλει πλάτη» για να μείνει στην Ελλάδα.

Δίχως ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς ανάληψη ευθυνών, σε μια συνέντευξη που από damage control εξελίχθηκε σε ακόμα ένα φιάσκο, ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην έχει καταλάβει τίποτα. 

Είκοσι δύο ημέρες μετά το έγκλημα και με την κοινωνία στους δρόμους, η ερμηνεία του Μητσοτάκη είναι ότι για όλα φταίνε το κακό κράτος, το Δημόσιο, οι συνδικαλιστές.

Ο πάλαι ποτέ «Μωυσής» μοιάζει πλέον απομονωμένος, θλιβερός και λίγος. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατρακυλάει στην κατηφόρα που δεν έχει επιστροφή. Ο Μητσοτάκης και το επιτελικό σύστημα εξουσίας του βρίσκονται σε αποδρομή και το ξέρουν. 

Να βάλουμε πλάτη λοιπόν οι κάλπες του Μαΐου να δώσουν σαφές και καθαρό αποτέλεσμα, που θα διασφαλίσει τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης το βράδυ των εκλογών. Με προγραμματική προοδευτική συνεργασία, αίτημα που αποκτά πλειοψηφικά χαρακτηριστικά στην κοινωνία...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: