24.3.23

Διασυρμός...


Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μια καλή χώρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Ελλάδα γίνονται παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση δεν σέβεται το συνταγματικό πλαίσιο που απαγορεύει τις υποκλοπές. 

Η κρατική διαφήμιση διανέμεται αδιαφανώς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η... κυβέρνηση ελέγχει τις διοικήσεις των δημόσιων μέσων, δημοσιογράφοι παρακολουθούνται, ενώ διαπιστώνονται προβλήματα ως προς την ελευθερία της έκφρασης. Στην Ελλάδα γίνονται επαναπροωθήσεις και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα αιτούντων άσυλο από την αστυνομία. 

Στην Ελλάδα ανθούν περιστατικά ρατσιστικής και ομοφοβικής βίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας ασκούν καταχρηστική συμπεριφορά απέναντι σε διαδηλωτές, συλληφθέντες, κρατούμενους, μετανάστες και πρόσφυγες, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανήλικα άτομα.

Δεν πρόκειται ούτε για αναφορές κάποιων «φιλοτουρκικών ΜΚΟ», ούτε για ρεπορτάζ σε διεθνή μέσα στα οποία «έχει παρεισφρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ούτε για καταγγελίες της αντιπολίτευσης. 

Οι παραπάνω διαπιστώσεις γίνονται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο σε έκθεσή του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το 2022 σε 198 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, παρουσιάζει τη ζοφερή κατάσταση που έχει επιβάλει το σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη. Μια έκθεση κόλαφος για μια κυβέρνηση που περιορίζει ασφυκτικά τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θεσμική ομαλότητα. 

Καμία θεωρία συνωμοσίας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, καμία επικοινωνιακή προπαγάνδα για δήθεν κέντρα που θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση ή ξένους συκοφάντες δεν μπορεί να αποκρύψει την εικόνα που έχει πια η διεθνής κοινότητα για την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Με μια λέξη: Διασυρμός. Για τον οποίο ο Οικονόμου χθες δεν ήξερε τίποτα κι όταν τα έμαθε, του έφταιξε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: