22.3.23

Στο κάδρο των κρυμμένων και ο… Πιερακκάκης...


...όχι μόνο ο Δένδιας...

Η «γαλάζια» γκρίνια για τους «δημοφιλείς Υπουργούς», οι οποίοι δεν «ξοδεύουν από το κεφάλαιό τους» για να βγουν μπροστά τώρα που η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη δεν κρύβεται.

Την αρχή έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση  λέγοντας: «το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ... χρήσιμο σε μία παράταξη. Πολύ χρήσιμο. Γιατί είναι χρήσιμο σε μία παράταξη; 

Γιατί σε μία κρίσιμη ώρα, όπου τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, μπορεί να έχει μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί που είναι πρώτοι σε δημοφιλία βγαίνουν, καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό». «Εάν την κρίσιμη ώρα, λέω γενικά για τις ομάδες, οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν πάλι τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο για την ομάδα και άρα η πρωτιά στη δημοφιλία να μην τους αξίζει κιόλας», πρόσθεσε.

Τα «πυρά» του Άδωνη Γεωργιάδη – όπως έγραψαν φιλοκυβερνητικά αλλά και αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ – στόχευαν τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το «γαλάζιο» στρατόπεδο ο Υπουργός Ανάπτυξης έδειξε και προς…. Καλλιθέα μεριά και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι «γαλάζιοι» που υποστηρίζουν πως ο – προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ – Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενδέχεται να διαδραματίσει ρόλο στην «μετα-Μητσοτάκη» εποχή. 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών θέλει να ξεχωρίσει και στην πρώτη του μάχη για τις βουλευτικές εκλογές. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Όλα αυτά την ώρα που ακόμα ένας από τους «γαλάζιους» βουλευτές, ο οποίος είναι γνωστός για τις μάχες που δίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα στράφηκε κατά Υπουργών. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μαρκόπουλο ο οποίος σε συνέντευξή του πήγε τη δήλωση Γεωργιάδη ένα βήμα παρακάτω λέγοντας: 

«όποιος φοβάται τα δύσκολα να κάτσει σπίτι του». «Στις μεγάλες πολιτικές μάχες δεν υπάρχουν στρατιώτες που θυσιάζονται στα πεδία και στρατηγοί που βρίσκονται στα μετόπισθεν. Προσωπικά επιλέγω το πεδίο της μάχης όχι την ασφάλεια των μετόπισθεν. Το “εδοξάσθη κρυπτόμενος” στην πολιτική δεν παίζει. Όποιος φοβάται τα δύσκολα να καθίσει στο σπίτι του. Η πολιτική είναι δύσκολο σπορ. Ο καθένας αναμετράται με την κομματική του συνείδηση», είπε...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: