24.3.23

Είχαμε προειδοποιήσει το υπουργείο...


Η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, προχώρησε σε σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά... με τις προειδοποιήσεις της ΡΑΣ για τα ζητήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, παρουσιάζοντας έγγραφα που είχαν αποσταλεί και κοινοποιηθεί στους πολιτικούς προϊστάμενους. Το τελευταίο έγγραφο, που παρουσίασε, ήταν μόλις τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη, όπου γινόταν λόγος για «μη ορθή διευθέτηση αλλαγής τροχιάς».

«Πάντα όταν είχαμε υπόνοια ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος ενημερώναμε και το κοινοποιούσαμε και στο υπουργείο. Έχω μαζί μου σειρά εγγράφων στα οποία χτυπάμε τα καμπανάκια για τα οποία κατηγορηθήκαμε ότι ερχόμαστε εκ των υστέρων να τα χτυπήσουμε. Από το 2018 το κάναμε με όλες τις διοικήσεις ΟΣΕ. Λέγαμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε την αύξηση της συχνότητας ατυχημάτων και εφιστούμε την προσοχή σας για την τήρηση των κανόνων και των διαδικασιών. Αυτό το έγγραφο είναι κοινοποιημένο, όχι μόνο στη διοίκηση του ΟΣΕ, αλλά και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών» ανέφερε, μιλώντας στο Kontra24, με την Αναστασία Γιάμαλη.

Μεταξύ των εγγράφων, που παρουσίασε η πρόεδρος της ΡΑΣ, είναι αυτό της 13ης Δεκεμβρίου του 2021 με τίτλο «συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων» προς ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ, Γραφείο Υπουργού και Υφυπουργού, Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γενικού Διευθυντή Μεταφορών του Υπουργείου. Παρουσίασε επίσης έγγραφο, μόλις τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία, με το οποίο η ΡΑΣ όπου ζητούσε ενημέρωση σχετικά με το το προσωπικό του ΟΣΕ και για το αν λήφθηκαν ή πρόκειται να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, καθώς είχαν προηγηθεί εκτροχιασμοί τον Οκτώβριο του 2022 σε Λιανοκλάδι και Τιθορέα. Στο έγγραφο αυτό μάλιστα γινόταν λόγος για «μη ορθή διευθέτηση αλλαγής τροχιάς»...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: