9.2.23

Ψυχές από πάγο...


Παντελής Μπουκάλας

Δεν χωράει αμφιβολία ότι υπάρχουν ανάμεσά μας «ελληνόψυχοι» που, αν δεν επιχαίρουν με τον όλεθρο που έπληξε την Τουρκία, αδιαφορούν παγερά για τους νεκρούς του γιγαντιαίου σεισμού, τους εγκλωβισμένους και τους απελπισμένους συγγενείς τους. 

Οπως δεν χωράει αμφιβολία ότι και στη γειτονική μας χώρα υπάρχουν «τουρκόψυχοι» που... αδιαφορούν για τα παθήματα της Ελλάδας, αν δεν ενδίδουν στη χαιρεκακία. Αθλιοι σωβινιστές, που (διασκεδά)ζουν με τον θάνατο των άλλων, πάντα υπάρχουν. Δεν λείπουν δα τα «ιερά κείμενα» διαφόρων θρησκειών που παρασταίνουν τον χαμό των «απίστων» σαν τιμωρία του ποικιλώνυμου «δίκαιου» Θεού. 

«Αγιος Παΐσιος: Οι Τούρκοι θα φάνε “χαστούκια” από το Θεό» διαλαλούσε χθες με επιτάφια χαιρεκακία ένα κιτρινόφυλλο. Στον ίδιο τουρκοφάγο όσιο-προφήτη παρέπεμπε και το μακελάρικο μαυρόφυλλο. Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. Και οι μικρές ψυχές επίσης.

Γκάλοπ που να δείχνουν πόσοι χριστιανοί –ανεξαρτήτως δόγματος– είναι καθηλωμένοι στον εκδικητικό και εθνικιστή (ή μάλλον φυλετιστή) Θεό της Παλαιάς Διαθήκης και πόσοι μπήκαν στον ψυχικό κόπο να διαβάσουν, να νιώσουν και να ενστερνιστούν τον ευαγγελικό καινοδιαθηκικό λόγο, δεν διαθέτουμε. 

Ενας Ελλην χριστιανός πάντως, έμπορος ιερών αλοιφών κατά πάσης νόσου και αρχηγός κόμματος, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε ένα γκάλοπ στο Τουίτερ, όπου και έθεσε το εξής ερώτημα, που ο ίδιος το φαντάστηκε ελληνοπρεπέστατο και χριστιανικότατο: «Το να στείλουμε βοήθεια στην Τουρκία είναι πολιτισμένη ανθρώπινη πράξη, όπως και οι σφαγές και οι βιασμοί που κάνουν οι βάρβαροι Τούρκοι (κάθε εισβολέας) όταν εισβάλουν [το ένα λάμδα είναι της αρχηγικής αγραμματοσύνης] σε άλλη χώρα (βλέπε ΚΥΠΡΟΣ). ΕΡΩΤΗΜΑ: ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;».

Η Κύπρος σαν πρόσχημα. Ως συνήθως. Η ψαριά όμως του δημοσκόπου/δημοκόπου δεν πήγε όσο καλά προσδοκούσε. Και επειδή πολλοί έψεξαν την κατεψυγμένη θρησκοεθνικιστική «ελληνοψυχή», που δεν δίστασε να εμπορευτεί «πατριωτισμό» επί πτωμάτων, ο τέταρτος των καρατζαφερίσκων κατέβασε ηρωικά την ανάρτησή του. 

Φρόντισε ωστόσο, με ανακοίνωση του κόμματός του, να δοξολογήσει τον «ελληνοχριστιανισμό» του: «Δεν είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε βάρβαροι. Ως Ελληνες, οφείλουμε να εκφράσουμε τα χριστιανικά μας συναισθήματα αλληλεγγύης». Απλά πράγματα. Πας μη Ελλην και μη χριστιανός, τρισβάρβαρος...

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: